artwork

Değişiyoruz…

8 yıl önce

0

Kristal Elma 30. yılına doğru giderken (bilmeyenler için; Kristal Elma 1989 doğumlu), göreceli kısa bir tarihi olan medya kategorisinin kazananlarına baktığımızda, yaşadığımız değişimi görebiliyoruz. Geçmişten bugüne ödüllendirilen işleri yan yana koyup baktığımızda bize sadece, etkili kampanyalar, büyük fikirler, akıllı stratejiler ve yaratıcı uygulamalarla ilgili bir şeyler söylemiyorlar. Geçmişten bugüne karşılaştırmasının alt okumasını yaptığımızda, sektörümüzle ilgili değişimi de gözler önüne seriyorlar. Ödül kazanan işlere dokunan eller değişiyor, farklılaşıyor ve çoğalıyor.

Değişimi anlama ve hayata geçirme refleksleri hızlı olan gençler Kristal Elma ödül törenindeki sahnenin yaş ortalamasını aşağıya çekiyorlar. Farklı formasyonlardan gelmiş yeni yeteneklerin oyuna daha çok dahil olduğunu ve onların da çorbada tuzu olduğunu görüyoruz. Bu yıl Cannes’da da konuşulduğu üzere, ajanslarda ‘’rockstar’’ devrinin sona yaklaştığını, ödül kazanan işler için daha fazla sayıda kişinin (içeriden ve dışarıdan) kollarını sıvayıp işlere bir yerinden dokunduğunu görüyoruz. Ödül kazanmış başarılı işler de, aşağıdaki formülü doğruluyor: Değişime doğan, yenilikçi genç beyin + yeni uzmanlıklar + işbirlikleri ve entegrasyon…

Bu yıl da yukarıdaki formülle pişirilmiş harika işler göreceğimizi düşünüyorum. Ödüllendirilecek yenilikçi ve yaratıcı işlerin, yaşadığımız değişime ışık tutmasını, sektöre ilham verecek işler olmasını diliyorum.

İnanç Dedebaş

Reklamcılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi

Bu yazı ilk olarak Campaign Türkiye Temmuz 2016 sayısında yayınlanmıştır.