Değer yaratmak

9 yıl önce

0

Campaign Türkiye’nin ilk sayısında, yayın ilkelerimiz ve amaçlarımız konusunda net bir mesaj vermiştik: “Stajyerinden CEO’suna yaratıcı endüstrilerin tüm bireylerine fayda sağlamak ve değer yaratmak istiyoruz.” 3 yıllık kısa ama osmiyum yoğunluğundaki yayın hayatımızda, verdiğimiz bu sözün altını doldurmak için çaba gösterdik. “-meli, -mali” eklerini mümkün olduğunca az kullanıp önerilerde bulunduk. Verdiğimiz tavsiyeleri, kendimiz için de uygulamayı ilke edindik, kendi değerlerimizi yaratmaya odaklandık.

Biraz açmak gerekirse, Campaign Türkiye sayfalarında yaratıcı endüstrilerde gençliğin sorunlarına değinirken, “Junior ekip arkadaşlarınıza daha fazla odaklanın, onlara değer verin” tavsiyesinde bulunurken, önerdiklerimizin tersini yapmadık.

Şimdi meyveleri mutlu ve gururlu bir şekilde toplamaya başladığımız önemli bir aşamaya geldik. Sadece 1.5 yıl önce ailemize stajyer olarak katılan Didem Öner, sevgili Burçin Tarhan’ın rahle-i tedrisinden geçerek artık JR. by Campaign’in Yayın Yönetmeni olmanın sorumluluğunu taşıyor. Yiğit Kaytmaz sadece Campaign’in dijital operasyonlarını sürdürmekle kalmıyor, aynı zamanda Akın Arslan ile birlikte ailemizin yeni üyesi Stuff’ı yönetiyor. Seda Büktel ise enerjisini ve motivasyonunu hiç kaybetmeden içerik inovasyonları geliştiriyor.

Peki tüm bu arkadaşlarımızın ortak özelliği ne? Hepsi 30 yaşın altında… Ve şu an bulundukları önemli görevler, uzun yıllar sürecek olan kariyerlerinin sadece başlangıcı. Yeni yayıncılık endüstrisinin içerik liderleri olarak gelecekte onların isimlerini sık sık duyacağınızdan eminiz.  Eminiz çünkü 3 yıllık kısa bir sürede attığımız önemli adımların başarıya ulaşmasında 30 yaş altı ekip arkadaşlarımızın payı gerçekten çok önemli…

Lift Content Factory olarak, Campaign Türkiye’yi yayınlamanın önemli sorumluğunu taşımanın yanı sıra, dünyanın ikinci büyük yaratıcılık festivali Kristal Elma’nın organizasyonunu ve içerik operasyonunu gerçekleştirdik.

• Türkiye’deki yayın portföyümüze, alanlarında lider olan Autocar, FourFourTwo ve Stuff katıldı.

Haymarket Regional Partner’ı olarak, sadece Türkiye’de değil, yakın coğrafyamızdaki 12 ülkede 180’den fazla dergi ve dijital platformu kapsayan, dünyanın en güçlü ihtisas içerik havuzunun yönetimini üstlendik.

• Türkiye’nin en nitelikli pazarlama okulu olmasını hedeflediğimiz Campaign Academy kapılarını açtı.

Genç ekip arkadaşlarımızla ulaştığımız başarıların benzerlerinin yaratıcı endüstriler genelinde yayılmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. İşte bu yüzden Türkiye’nin ilk yaratıcı gençlik platformu olan JR. by Campaign yayın hayatına başlıyor. Umarız ilham vermeyi başarırız.

Keyifli okumalar,

 

Tolga Tuna

Campaign Türkiye Genel Yayın Yönetmeni

tolga@campaigntr.com

@tolgabigkahuna

 

Bu yazı Campaign Türkiye Mart 2015 sayısında yayınlanmıştır.