Birlikte imkansız yoktur

9 yıl önce

0

Kristal Elma’nın, ilk kez yaratıcılık festivaline dönüşümünün ardından 30 Mayıs 2014’te sevgili Atilla Aksoy’u ziyaret ettik. Atilla Bey “Çocuklar ‘İmkansız olduğunun farkında değillerdi, bu sayede başardılar’ diye bir söz vardır. Yaptığınız buna benzedi. Siz bir imkansızı başardınız, ellerinize sağlık” demişti. Sözlerini not defterimin birinci sayfasında tuttum ve yanımdan ayırmadım. Bu sefer, tüm zorlukların tamamen farkında olarak hazırlanan Kristal Elma Yaratıcılık Festivali ikinci yılını, tüm endüstrinin el birliğiyle başarıyla bir kez daha tamamladı.

3 gün boyunca 41 keynote seminer ve 20 panel dahil, toplam 83 oturum düzenlendi. Festivale katkı sağlayan partner kurumların sayısı geçtiğimiz yıla göre 123’ten 158’e çıktı. Katılımcı delege sayısı ise 7468’den 8505’e yükselerek Kristal Elma’nın dünyanın en büyük yaratıcılık etkinlikleri arasındaki yerini sağlamlaştırdı. Kristal Elma yarışmasına olan katılım ise rekor tazeledi. Geçtiğimiz yıl 2066 olan başvuru sayısı 2715’e çıktı. Festival kapsamında düzenlenen iki ödül törenine ek olarak yaratıcılığın kutlandığı müthiş bir Kapanış Partisi gerçekleştirildi.

Yaratıcı endüstrilerin tüm bireylerine fayda sağlamayı hedefleyen bir içerik yapısının oluşturulduğu festivale 15 farklı ülkeden 120 fikir önderi ve endüstri lideri konuşmacı olarak katıldı.

Peki, Kristal Elma mükemmel miydi? Hayır, elbette değil. Örneğin, 8505 katılımcı delegenin sadece 1616’sı endüstrimizin geleceğini şekillendirecek olan gençlerden oluşuyor. Önümüzdeki yıl, Kristal Elma Yaratıcılık Festivali’ni adeta bir “okul” gibi konumlandırarak genç meslektaşlarımızın daha fazla katılım göstermesi için çabalayacağız. Diğer önemli bir konu ise konuşmacılarımızın sadece %22’sinin kadın yaratıcı beyinlerden oluşması… Bu oran aslında dersimizi daha fazla çalışmamız gerektiğinin en önemli göstergesi oldu.

Endüstrimizin en anlamlı birlikte yaratım projesi olan Kristal Elma’da emeği geçen herkese kalpten teşekkürler…

 

Tolga Tuna,

Campaign Türkiye Genel Yayın Yönetmeni

tolga@campaigntr.com

@tolgabigkahuna

 

Bu yazı Campaign Türkiye’nin Ekim 2014 sayısında yayınlanmıştır.