artwork

BİAK, tüzel kimliğine kavuştu

9 yıl önce

0

Yeni yılınızı kutluyor ve yeni yılla gelen güzel bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Basın okurluk araştırmalarının yaygınlaştırılıp geliştirilmesini ve reklamverenlerin basın kullanımlarının ölçümlenip raporlamasının tarafsız, denetimli ve rekabet hukuku esasları doğrultusunda yapılmasını sağlamak amacı ile BİAK’a tüzel kimlik kazandırmak konusunda sektörün tarafları arasında görüş birliğine varıldı, 15 Aralık 2014 tarihi itibariyle “Basın İzleme Araştırma Derneği – BİAK” kuruldu.

BİAK Derneği’nin Kurucular Kurulu, RVD, Doğan Gazetecilik, Estetik Yayıncılık, Feza Gazetecilik, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık, Koza İpek Basın ve Basım, Milliyet Gazetecilik ve Yayıncılık, Reklam Piri Medya İletişim, Star Medya Yayıncılık, T Medya Pazarlama ve Dış Ticaret, Turkuvaz Gazete Dergi Basım, Uğurlu Gazetecilik Yayın Matbaacılık Reklamcılık, Yeni Gün Haber Ajansı Basın ve Yayıncılık temsilcilerinden oluşuyor. İlerideki günlerde, kuruluşa taahhüt veren RD ve diğer basın kuruluşları da ilk Genel Kurul’da bulunmak üzere sisteme iştirak edecekler.

BİAK Derneği’nin kuruluşunu, tüm mecraların objektif ölçümlenmeleri adına önemli bir gelişme olarak görüyoruz. Uzlaşı içinde olan tüm paydaşlara teşekkür ediyoruz. Son 10 yılda dünyada ve Türkiye’de de düşüş gösteren mecranın, bu gelişme ile en azından düşüşün duracağı bir motivasyona ulaşacağını umuyoruz.

Kuruluş aşamasında, RVD ve 12 basın kuruluşundan oluşan BİAK Derneği aracılığıyla, basın sektörünün tüm taraflarını ortak bir zeminde buluşturmayı, basın sektörünün reklam yatırımlarından aldığı payın gelişmesini ve reklamverenlerin reklam harcamalarını etkin bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlamayı hedefliyoruz.  Sektörün ortak çabasıyla kurulmuş olan BİAK Derneği’nin, yasal yükümlülükler ve mevzuat çerçevesinde, hakların gözetildiği, uluslararası standartlara uygun, bağımsız ve tarafsızlık ilkesiyle faaliyet gösteren bir yapı olması için tüm tarafları göreve çağırıyoruz.

Asaf Ardak

RVD Yönetim Kurulu Üyesi

Twitter: @ArdakAsaf

 Bu yazı Campaign Türkiye Ocak 2015 sayısında yayınlanmıştır. 


Senin için
Tümünü göster
2024 Medya bütçeleri ne olacak!

RVD ile Reklam Üzerine...

RVD ile reklam üzerine

Önceliğimiz, reklamda toplumsal cinsiyet eşitliği...