Bayrak elden ele…

7 yıl önce

0

Yarış mıdır bilmem ama bayrak elden ele dolaşıyor. Güzel olan kurumsal birikimleri de geleceğe taşıyabilme kapasitesi. Nisan ayında gerçekleşen genel kurulda Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimi Sevgili Zuhal Gezer’e devrettim.

Kendisine başarılar diliyorum.

Çok güzel işlere başlanmıştı, onların devamını getirdiğimiz ve yenileri için adım attığımız bir dönem oldu. Yapılacak çok şey var ama onları yapacak çok güzel insanlar var.

Her üyenin derneklerin çalışmasına destek vermesi çok önemli, birlikten güç doğuyor, sektörümüz ve hepimizin işleri büyüyor.

Bir gelişmeden de haberdar etmek isterim sizleri: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde 61. Sektör Meclisi olarak Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi kuruldu.

Meclisimiz ilk toplantısını 26 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirdi. Yaratıcı sektörlerin her birinden çok değerli katılımcılarla yaratıcılık konusunda atılması gereken adımları tartıştık ve stratejik planlamamız üzerine konuştuk. Çok ümit vadeden, sektörlerimizi ileriye taşıyacak son derece verimli bir meclis olacağına inanıyorum. DPİD, doğrudan pazarlama sektörünün sorunlarının çözülmesi ve sektörümüzün büyümesi adına çalışmalar gerçekleştirirken, bu meclisin yaratıcı sektörlerin ortak ihtiyaçlarına odaklanacak olması büyük bir şans olacak. Sadece sorunlara yönelik değil, orta ve uzun vadeli planlamalarla yaratıcılığın geleceğini planlamak üzerine de çalışmalar gerçekleştireceğiz.

Gençlerin ve üniversitelerin, sektörlerin çalışmalarına dahil olması çok önemli, bu konuda derneklerin ve meclislerin üzerine büyük sorumluluk düşüyor.

Gençleri geleceğin değil, bugünün parçası haline getirenler uzun vadeli başarılara imza atıyor, yaratıcılık konusunda her yeni neslin bir öncekinden daha iddialı olduğu da düşünülürse, bu konu bizim için olmazsa olmaz. Bahar geldi geçiyor, yaz yaklaşıyor. Markalarımız adına etkinlikler, festivaller, roadshowlar için sahaya çıkmaya hazırlanıyor ve heyecanlanıyoruz. Sahada görüşmek üzere…

 

A.Serhat Demirel
DPID YK Üyesi

 

Bu yazı ilk olarak Campaign Türkiye Mayıs 2017 sayısında yayımlanmıştır.

 

Senin için
Tümünü göster
Siz Hangi Tip Erkeksiniz?

“YKKD ile Söylemden Eyleme”...