artwork

ARVAK 2012 açıkhava reklam harcamalarını açıkladı

11 yıl önce

0

Açıkhava Reklamcıları Vakfı (ARVAK), Türkiye’deki açıkhava reklam sektörünün cirosunun raketten büyük boyutlu reklam alanlarına tüm segmentleri kapsayan rakamlarla açıklanması için Ernst&Young denetim ve danışmanlık şirketi ile bir anlaşma yaparak belli başlı açıkhava şirketlerinden cirolarını Ernst&Young’a bildirmelerini istedi.

Açıkhava şirketlerinin cirolarının gizliliğinin korunması kaydı ile yapılan çalışma geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Ernst&Young’ın hazırladığı rapora, cirolarını bildirmeyen az sayıda şirketin cirolarının tahmini olarak eklenmesiyle Türkiye açıkhava reklam yatırımlarının toplam cirosunun 532 milyon TL olduğu hesaplandı.

Çalışmaları süren AÇİAK araştırmasının devreye girmesiyle Türkiye açıkhava mecrası, dünyada belli başlı ülkelerdeki gibi ölçümlenebiliyor olacak. Açıkhavanın medya planlamalarında somut verilerle yer alması, geri dönüşünün hesaplanması, diğer ülkelerdeki örneklerde görüldüğü gibi, açıkhavanın toplam reklam yatırımlarının büyüme oranından daha fazla büyüme sağlaması bekleniyor.

 

 

Senin için
Tümünü göster
Canva, grafik tasarım yazılımı platformu satın aldı

Canva, grafik tasarım yazılımı platformu Affinity’yi satın aldı...