artwork

Excel İletişim ve Algı Yönetimi 2016’ya 3 ödülle başladı

8 yıl önce

0

Excel İletişim ve Algı Yönetimi, sürdürülebilir çay tarımı farkındalığını artırmak için geliştirdiği “Eksik Olma” kampanyası ile birçok ülkeden yüzlerce projenin katıldığı uluslararası Mercury Excellence Awards’ta 3 ödül birden kazandı.

1987’de ABD’de, uluslararası alanda iletişim sanatı ve bilimini geliştirmek amacıyla kurulan ve dünyanın tek bağımsız ödül organizasyonu olan MerComm’un; reklam, PR, kamu ilişkileri ve kurumsal iletişim projelerinin ödüllendirildiği Mercury Excellence Awards bu yıl 27. kez düzenlendi. Birçok ülkenin katıldığı, yenilikçi, orijinal, stratejik ve yaratıcı iletişim çalışmalarının ödüllendirildiği Mercury Excellence Awards’ta, Excel İletişim, Lipton‘un Sürdürülebilir Çay Tarımı Projesi çalışmalarını kamuoyuna duyurmak ve toplumda konuyla ilgili bilinç oluşturmak için geliştirdiği ve yine çok ödül alan “Çaya Ses Ver” kampanyasındaki stratejiyi , “Eksik Olma” ile interaktif bir platforma taşıdı. Excel İletişim’in ilk kampanyaya yeni bir boyut kazandırarak hayata geçirdiği bu proje kapsamında, Türkiye’deki tüm çay severleri www.eksikolma.org platformunda bir araya getirmek hedeflendi. “Eksik Olma” kampanyası, dünyada sürdürülebilir çay tarımı yapan ülkeler arasında Türkiye’yi yukarı sıralara taşımak için toplanan imzalarla desteklendi. 1 milyonun üzerinde alınan imza ile tüketicilerle interaktif iletişimin başarılı bir uygulaması olan “Eksik Olma” kampanyası, Mercury Excellence Awards’ta “Sustainability Awareness” kategorisinde Altın, “Corporate Social Responsibility Practices” bölümünde Bronz ve “Microsite” bölümünde Onur ödüllerine layık görüldü.

İyi fikirlerin üretken olduğunu ve yenilerinin de önünü açtığını belirten Excel İletişim ve Algı Yönetimi Ajans Başkanı Figen İşbir “Hepimizin bildiği gibi iyi fikirler tek atımlık buluşçukla değil, iyi bir strateji ile başlar.  Sağlam ve çok yönlü düşünülmüş bir strateji, gerçek yaratıcılığın ana rahmi gibidir. Bu rahimden , ortak genetik kodlarını koruyan ama  birbirinden farklılıkları ile ayrışan pek çok yeni çocuk doğabilir. Gerçek ve kalıcı çözüm sunan bir stratejiden yoksun, günü, anı kurtaran, buluşçuluğun sihrine kapılmış tek atımlık kurşunlar, o markaya en fazla (1+1+1= 1) formülü düzeyinde fayda sağlar. En az (1+1 =3) sonucunu elde etmek , ancak yaratıcılığın ana rahmine, yani stratejiye odaklanmakla mümkün olabilir. Bir uyarlamanın, kulağa iyi gelen bir sloganın, görselin ya da bir ünlünün cazibesine kapılıp, stratejiyi bunun üzerine kuran ve bunu “yaratıcı fikir” olarak tanımlayan kolaycılığa direnen her çalışma , dünya çapındaki rakipleri ile baş edecek zemini de kolayca bulur.” şeklinde konuştu.