artwork

Sanat, markamıza toplumda itibar katıyor

7 yıl önce

0

Hem reklamveren hem de izleyiciler için çift yönlü fayda barındıran sanat pazarlaması kavramını, Türkiye’den kurumlar ve ajanslarla konuştuk.

Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı

1. Sanatla birebir ilişkili olmak markalara neler sunuyor?

Akbank Sanat, Akbank’ın sanat alanında izlediği kimliğine bir marka oluşturmak amacıyla 24 yıl önce kuruldu. Sanatla bu denli yoğun bir ilişki içinde yer almak, markamıza toplum nezdinde itibar ve Türkiye’de çağdaş sanatın gelişimine öncülük etme konusunda artı bir değer katıyor.

2. Siz, kurumunuzu pazarlama disiplininde nereye konumlandırıyorsunuz? Hedefleriniz neler?

Akbank Sanat olarak farklı disiplinlerdeki sanat etkinlikleriyle Türkiye’de çağdaş sanatın gelişimine destek olmayı, dünyadaki sanat hareketlerinin örneklerini topluma sunmayı ve bu konuda öncü olmayı amaçlıyoruz. Özgün sanatın ve bu alanda fikir üretiminin yaratılmasına destek olmak bizim için çok önemli. Bu sebeple uluslararası projelere yer vererek özellikle genç sanatçılara destek veriyor, kendilerini ifade edecek bir platform oluşturuyoruz.

3. Yaşadığımız zorlukların iyice arttığı bu dönemde, insanların sanata ilgisini nasıl görüyorsunuz?

Sanatın birleştirici ve iyileştirici gücüne inanıyoruz; sanatı bir motivasyon kaynağı olarak görüyoruz. Sanatsal üretimi destekleyip yaygınlaştırmak bu dönemde daha da değerli. Akbank Sanat olarak sanata dokunduğumuz her noktada, sanatseverlerin pozitif tutumunun umut verici olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle, sanata ve sanatçıya, kurulduğumuz günden bu yana verdiğimiz desteği sürdürmekten mutlu oluyoruz.

4. En çok hangi mecraları kullanıyorsunuz?

ATL, BTL, sosyal medya ve basın gibi tüm iletişim mecralarında sürekli ve güçlü bir içerikle yer alan bir markayız. Dijital kanalları ve sosyal medyayı yoğun olarak kullanıyor ve bu mecraların interaktivitesinden besleniyoruz. Etkileşim artırıcı, yaratıcı, yenilikçi kampanya ve uygulamalara, trend olan veya trend yaratacak dinamik tasarım ve yeni teknolojilerin kullanımına öncelik veriyoruz.

 

Sıradaki haber bkz. İletişim Kurucusu Banu K. Zeytinoğlu: “Sanat PR’ında işe inancınız olmazsa başarmak zor”

Ana habere dönmek için: “Türkiye’de sanat pazarlaması”

Bu yazı ilk olarak Campaign Türkiye Şubat 2017 sayısında yayınlanmıştır.