artwork

Zuckerberg 10. yılında Facebook’un geleceğini konuştu

10 yıl önce

0

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg sosyal ağın 10. Yıl dönümü dolayısıyla verdiği bir röportajda şirketin gelecekte kullanıcıların “gerçek kimliğine” dayanmayacağını belirtiyor.

Bloomberg Business Week ile gerçekleştirdiği röportajında Zuckerberg, yeni ürün inovasyonlarının Instagram’a benzeyeceğini ve kullancılardan Facebook bilgileriyle kayıt olmalarını istemeyeceğini söylüyor.

CEO, “Denge çok mu sarsıldı bilmiyorum ama kesinlikle artık gerçek kimlik üzerinden gitmemize gerek olmayan bir dönemde olduğumuzu düşünüyorum. Eğer sürekli gerçek kimlik baskısı altındaysanız, bu bir noktada ağır bir yük aslında.” diyor ve ekliyor: “10 yıldan sonra denge şimdi daha çok oturmuş durumda ve bence bu iyi bir şey.”

Zuckerberg’in 10 yıllık planında Facebook’u Amazon tarzında bir program hizmeti ya da işletim sistemi olarak ve Google ya da Apple’ınkiler gibi giyilebilir bilgisayarlara göre kurgulamak yok.

Bunun yerine Zuckerberg, misyonunun milyarlarca insanın web’e ihtiyaç duymadan internete erişmesi olduğunu iddia ediyor. Bunu da Samsung, Qalcomm ve Ericsson iş birliğiyle kurduğu Internet.org girişimiyle yapmayı hedefliyor.

Şirketin Flipboard stiline benzer yeni Facebook Paper uygulaması  Facebook’un gelecekte sosyal network sitesinin dışına çıkabileceğine dair ipucu veriyor.

Zuckerberg konuyla ilgili “Biz sadece insanların paylaşımda bulunmak istedikleri pek çok farklı yol olduğunu düşünüyoruz ve bütün bunları tek bir mavi uygulamaya sıkıştırmak gelecekte doğru format olmayacaktır” yorumunu yapıyor.

 

Kaynak: Brand Republic