YouTube geçilmeyen 30 saniyelik reklamları sonlandırıyor

7 yıl önce

0

YouTube gelecek yıldan itibaren geçerli olacak şekilde geçilemeyen 30 saniyelik reklamları kaldıracak ve kısa formatlara odaklanacak.

Google'ın yaptığı resmi açıklamaya göre şirket, çevrimiçi kullanıcılara daha iyi bir reklamcılık deneyimi yaşatmak istiyor. Google'ın temsilcisi "2018 yılından itibaren 30 saniyelik geçilemeyen reklamları durduruyoruz ve hem kullanıcılar hem de reklamverenlerin işine yarayacak formatlara geçiyoruz" diyerek şirketin yeni kararlarından bahsetti. 

Geçtiğimiz Nisan ayında YouTube, kullanıcılarını 6 saniye süresi olan ve geçilemeyen reklam formatıyla tanıştırmıştı. Şirket bu formatı ilerleyen yıllarda da daha çok kullanmayı planlıyor. 

Şirketin yaptığı bu uygulama uzmanlar tarafından da mantıklı bulundu. Kreatif ajans VCCP'den Andrew Peake "YouTube müşterilerin geçilemeyen reklamlardan hoşlanmadığını anladı. Başlangıçtan itibaren yaratıcı bir iş yapıyorsanız, çok fazla endişelenmeniz gerekecek" şeklinde açıklama yaptı.

Born Social'ın strateji direktörü Callum McCahon ise "Bu işareti, YouTube'un Facebook'tan korktuğu şeklinde görüyorum. Hepimiz biliyoruz ki videolar Facebook'un yol haritasının çekirdeğini oluşturuyor. Markalar Facebook'a her gün biraz daha yaklaştığı için YouTube panik yapıyor" diyerek bunun sebebinin Facebook olduğunu söyledi.

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...