artwork

Yoksa Zuckerberg yeni Iron Man mi olacak?

8 yıl önce

0

Dünyanın en çok konuşulan, yaptıkları en çok merak edilen isimlerden Mark Zuckerberg, zorlu bir 2016 hedefi belirledi; yapay zeka yartamak.

Facebook’un kurucusu daha yenilerde baba olmuş ve hatta bebeğini bir Star Wars fanı olarak sosyal medyada da tanıtmıştı. Şimdi de Zuckerberg 2016 hedefi ile dikkat çekiyor.

Her yıl kendisine bir hedef koyan Zuckerberg, bu defa Iron Man’in Jarvis’i gibi kendine bir yardımcı yaratmayı hedefliyor.

Zuckerberg yaptığı açıklamada: “Her yıl kendim için kişisel bir hedef belirliyorum. Ayda 2 kitap okumak, Mandarin öğrenmek, her gün bir yeni insanla tanışmak gibi.

2016 hedefim ise evde ve işte bana yardımcı olabilecek basit bir yapay zeka yaratmak. Bunu Iron Man’in Jarvis’i gibi düşünebilirsiniz.

Öncelikle nasıl bir teknoloji var bunu keşfetmeliyim. Sonra evde sesimle bir şeyleri kontrol edebilmeyi öğreteceğim; müzik, ışıklar, ısı gibi… Ve kapı ziline basan arkadaşlarımın yüzlerini tanımayı, Max’in odasında neler olduğunu bildirmeyi…

Her hedefin bir teması var. Ve bu yılki tema buluş.” sözlerine yer verirken bir yandan belki de takipçilerine de ilham oluyor…