Yeni göz bebeğimiz

7 yıl önce

0

Online video platformları hayatımıza nasıl bu kadar hızlı girdi?
Ekran alışkanlıklarımız birden bire nasıl değişti?

Mart sayımızda kapağımıza son dönemlerin en çok konuşulan mecralarından birini taşıdık: Online izleme platformları.

Televizyondan, video kaset izlemeye ve ardından DVD, blu-ray gibi teknolojilere doğru giden yolculuğumuzda şu an için geldiğimiz son nokta online video izleme oldu. Netflix'in Türkiye'deki kullanıcılarını unutmayıp ülkemize gelmesiyle daha da çok dikkat çeken bu platformları mercek altına aldık.

Türkiye'de BlueTV, puhutv, Digiturk Dilediğin Yerde, TurkcellTV+, Filbox gibi platformlarla meraklılarının karşısına çıkan platformlar sektörü nasıl etkiliyor? Reklamverenlerle ilişkileri nasıl? Kitlelerini kimler oluşturuyor? gibi sorulara cevap aradık:

Son yıllarda yakaladığı popülarite ile dünyada ve Türkiye’de medyadan pazarlamaya, reklamcılıktan yapımcılığa kadar birçok sektörü etkileyen online izleme platformlarını mercek altına aldık:
Kitle çekim kuvveti

Hayatımızda onlarsız adım atmadığımız bir dünyada yaşarken online izleme platformlarının da en büyük destekçisi olarak cihazlar karşımıza çıkıyor. Peki hangi cihaza ne rol düşüyor?
İşin teknik kısmı: CiHAZLAR

Ülkemizdeki internet kullanıcılarının elini ayağını bağlayan adil kullanım kotası, online izleme platformlarının da en büyük düşmanı. Bu konuda ne gibi gelişmeler bizleri bekliyor?
İnternetin bağlantı handikapı: Adil kullanım kotası

Sosyal medyada neler konuşuluyor?
Rakamlarla online ekranlar: Sosyal medyada neler konuşuluyor?​​​​​​​

Publicis One D&A (Data&Analytics) birimi DataWise tarafından Campaign Türkiye Dergisi için GWI verileri ile özel olarak hazırlanan bu çalışmada; online ve geleneksel TV izleme alışkanlıkları inceleniyor.
Türkiye’de online ve geleneksel TV izleyicileri

Şimdi söz platformlarda

İzleme alışkanlıklarımızı yavaş yavaş etkilemeye başlayan online izleme platformları şu anda sektörün çeşitli paydaşlarını nasıl etkiliyor ve gelecek için ne tarz fırsatlar yaratıyor?
Sektör nasıl yorumluyor?