artwork

Yeni bir dijital reklam aracı: Wordego

11 yıl önce

1

Metin Madenciliği Yazılımları AŞ tarafından TÜBİTAK desteğiyle geliştirilen online bilgi bankası ve reklam hedefleme uygulaması Wordego geçtiğimiz hafta yayına girdi. Wordego, web sitesi ziyaretçilerinin üzerine çift tıkladıkları ya da seçip bıraktıkları kelimelerin, kişilerin, kurumların, mekanların ya da etkinliklerin ne olduğunu anlayan ve bunlara ilişkin online bilgi ve görsel içerik sağlayan bir bilgi penceresi olarak tanımlanıyor.

Bu yönüyle Wordego, site ziyaretçilerine bulundukları sayfadan hiç ayrılmadan ve sadece tıklama yaparak kelimelerin anlamlarını öğrenme, kişilerin biyografilerine ulaşma, mekanların ve kurumların iletişim bilgilerine erişme, kültür sanat etkinliklerinin künye bilgilerine ulaşma ve sorgulanan her konudaki resim ve videolara aynı sayfadan erişme imkanı veriyor.

Diğer yönüyle Wordego, site ziyaretçilerinin sorguladıkları tüm kelimelere ilişkin bilgi döndürürken, açılan bilgi penceresinin altında tüm bu kelimelerin ilişkili oldukları dijital reklamların gösterimine imkan tanıyor. Wordego, site içeriğine göre reklam gösterimi yapan Google Adsense’den farklı olarak, kişinin bulunduğu web sitesinde o an için ilgi duyduğu, merak ettiği ya da konsantre olduğu konulara ilişkin dijital reklamların online gösterimini yaparak son derece etkin reklam hedeflemesi yapabiliyor.

Örneğin; kullanıcı bir ekonomi terimi olan “arbitraj” kelimesinin üzerine çift tıkladığında, bu kelimenin anlamını Wordego bilgi penceresi içinde anında görüntülerken, bilgi penceresinin altında bir banka ya da finans kurumuna ait reklamın online gösterimi yapılıyor. Benzer şekilde, kullanıcı “Fatih Terim” kelime grubunu seçip bıraktığında, Fatih Terim’in biyografisine, resimlerine ve videolarına anında ulaşırken, bilgi penceresinin altında örneğin bir spor ayakkabı reklamı görüntüleniyor. Uygulama hakkında detaylı bilgi için wordego.com’a göz atabilirsiniz.

 

 

Senin için
Tümünü göster
Canva, grafik tasarım yazılımı platformu satın aldı

Canva, grafik tasarım yazılımı platformu Affinity’yi satın aldı...