artwork

YEKON Yaratıcı İstanbul Atölyeleri çalışmalarına devam ediyor

10 yıl önce

0

Türkiye’de yaratıcılığın lobisini yapmak ve yaratıcı endüstrileri bir araya getirmek üzere tüm yaratıcı disiplinlerden vakıf, dernek ve federasyonların üst dernek olarak kurduğu Yaratıcı Endüstriler Konseyi Derneği-YEKON Yaratıcı İstanbul Atölyeleri’nde çalışmalarına devam ediyor.

YEKON Onursal Üyesi, Reklamcılar Derneği ve Reklamcılık Vakfı Genel Müdürü Ayşegül Molu elde edilen sonuçlar ışığında, “Türkiye bir üretiyor, bir katma değer sağlıyor. İspanya bir üretiyor, altı katma değer sağlıyor. İtalya bir üretiyor on bir katma değer sağlıyor. Markalaşma ve katma değer sağlamanın tek yolu yaratıcılıktan geçiyor” dedi.

Ayşegül Molu

İstanbul Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Yaratıcı Endüstrilerin Geliştirilmesi Mali Destek Programı çerçevesinde desteklenen Yaratıcı İstanbul Atölyeleri Projesi, saha çalışmalarının ilk etabını tamamladı. Kültür Kenti Vakfı, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Şehir Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde yürütülen yaratıcı ekonomi, fikri mülkiyet hukuku, tasarım haritası ve saha çalışmaları üst başlıklarındaki atölye çalışmalarında, yaratıcı endüstriler alanında yürütülen etkinliklerin ilk sonuçları derlenmeye başlandı.  Gerçekleştirilen metodoloji toplantısında sektöre dair ilk raporlar uzmanlar tarafından değerlendirildi.

 

 

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...