artwork

WPP, marka ve tasarım ajanslarını birleştiriyor

7 yıl önce

0

WPP bünyesindeki, beş marka danışmanlık ve tasarım ajansı, tek bir ajans altında birleşiyor. Brand Union, The Partners, Lambie-Nairn, Addison Group ve Vbat ajanslarının yer aldığı bu birleşmeden ortaya çıkacak ajansın ismi ise henüz belli değil. The Partners ve Lambie-Nairn’ın yöneticisi Jim Prior ajansın liderliği görevini üstlenirken; Brand Union’ın uluslararası yöneticisi Simon Bolton ise yönetici başkan olacak.


Jim Prior, yeni ajansın liderliğini üstlenecek.

Holding içindeki bu değişikliğin sebebiyle ilgili ajansın içinden ve dışından yapılan yorumlar ise Sir Martin Sorrell’in yavaşlayan gelir artışı ve değişen tüketici ihtiyaçlarına cevaben aldığı bir karar olduğu şeklinde.

WPP kısa süre önce Group M bünyesindeki MEC ve Maxus’u da birleştirmiş ve ajansın adı Wavemaker olarak açıklanmıştı. Possible ve Salmon’un Wunderman çatısı altına girmesi de holdingin bir başka aksiyonu olmuştu. Dünyanın en büyük holding şirketi olan WPP son dönemde FMCG şirketlerinin kesintilerinden dolayı 2017’nin ikinci çeyreğinde net satışlarında %1,7’lik ani düşüş yaşadı. Şirketin yıllık büyüme öngörüsü ise “0 ile %1” arasında olmuştu.

WPP yaptığı açıklamada, ajans birleşmelerinin, büyüme hedefiyle oluşturulan “müşteri odaklı plan”larının bir parçası olduğunu ve bu sayede müşterilerinin daha fazla hizmet seçeneğine erişimlerinin olabileceğini belirtti.

Bu gelişmeler ışığında, beş ajansın birleşiminden oluşacak yeni ajansın tanıtımı Ocak 2018’de yapılacak. WPP’den yapılan açıklamaya göre bu ajans, müşteri faturalarının 100 milyon dolardan fazla olduğu, 20 ülkede çalışan 750 kişiden oluşan bir ağa sahip olacak.

 

Senin için
Tümünü göster
Canva, grafik tasarım yazılımı platformu satın aldı

Canva, grafik tasarım yazılımı platformu Affinity’yi satın aldı...