artwork

WPP, 2015’te vergi öncesi karlarını artırdı

8 yıl önce

0

WPP, 2015’te vergi öncesi karlarının bir önceki yıla göre %2.8 artarak 2,1 milyar dolara çıktığını duyurdu. Şirket, 2014’le karşılaştırdığımızda, ilk sonuçlara göre, %6.1 artış göstererek 17.4 milyar dolarlık gelir elde etti.

WPP’nin CEO’su Sir Martin Sorrell

MediaCom’un ve Ogilvy & Mather’ın sahibi olan holdingin, İngiltere’deki geliri geçen yıl göre %8.4 artış göstererek 2,5 milyar dolar oldu. Şirketler grubu, %2.9’la benzer nitelikte bir satışın arttığını duyurdu. İngiltere’de artış gösteren gelir, Q3’ün %7.6’lık artışıyla karşılaştırılırsa, 2015’in dördüncü çeyreğinde %6.6’yla en düşük seviyesindeydi.

İngiltere, geliri 2015’te geçen yıla oranla %10 artırarak 345 milyon dolara tırmandırdı.

Grup, Kuzey Amerika’da kuvvetli bir artışa neden olan benzer nitelikte bir gelir artışını tüm bölgeler için doğruladı. %0.1’lik düşüş sebebiyle tüm sektörlerde veri yatırımı yönetimi bekleniyordu.

WPP, geçen yıl reklamcılık ve medya yatırımı yönetiminde %8.2 lik bir artışla 7,8 milyar dolarla özellikle kuvvetli bir artış olduğunu söylüyor. Markalaşma ve kimliğe olduğu kadar, sağlık hizmetleri ve özel iletişimlerde karlılık da %7.7 lik bir artışla 4,7 milyar dolar arttı.

2015’te 30. yaş gününü kutlayan WPP, bugünkü finansal durumu için: “Reklamcılık ve pazarlama hizmetleri sektöründe pozitif kalmayı sürdürmek zorundasınız. Olumlu tutumla, bardağın yarısını dolu görüp endüstri ve şirketin devamlılığını sürdürüp, bu tutumu yansıtmalısınız.” dedi.

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...