artwork

Will Smith, Cannes Lions’ı kırdı geçirdi

8 yıl önce

0

Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali‘nin öne çıkan sohbetlerinden biri de Hollywood yıldızı Will Smith‘in yer aldığı oturum oldu. Kişisel deneyimlerinden yola çıkarak, kapsayıcı ve evrensel değerler üzerine konuşan Smith, yaptığı esprilerle katılımcıları adeta kırdı geçirdi.

Smith’in oturumundan öne çıkan detaylar ise şu şekilde:

– Müziğe başladım, daha sonra TV’ye geçtim, sonra da sinemaya. Farklı medya formlarında başarıyı tattım. Bunu aslında büyükanneme borçluyum. 12 yaşındaydım ve ayıplı kelimelerin geçtiği rap şarkıları yazıyordum. Bir defterime yazıyordum bunları ve bir gün o bunu görmüş. Bana bir şey söylemedi ama kitabın içine şunları yazdı, “Gerçekten akıllı bir insan bu şekilde kelimeler kullanmaz. Dünyaya gerçek zekanı göstermeni diliyorum”.

– Büyükannemin bu tavsiyesi beni etkiledi. İnsanlarla bağlantıda olmanın önemini gösterdi.

– Pazarlama bir fikir tohumuyla başlıyor. 

– Evde ergenlerin olması kesinlikle fantastik bir durum değil. Fakat o yaş grubuna erişmek için çok faydalı oluyor. Büyük oğlum 23 yaşında ve 10 yıl önce bir kız arkadaşı vardı. Bana, “Baba, biz evlenmek istiyoruz fakat şu an ara vererek başka seçeneklerimizi denemek istedik” demişti. Ben de ona “Neden aldatmıyorsun ki” dedim. Bana baktı ve “Aldatmak artık tarih oldu. Teknoloji aldatmayı öldürüyor” dedi.

– Sinema filmlerinin pazarlanması konusunda da değişim yaşandı. 1980 ve 1990’larda dandik film yaptığınızda 3-4 fragman koyuyordunuz ve insanlar filme gidene kadar filmin dandik olduğunu bilmiyordu. Şimdi ise filmin 10’uncu dakikasında insanlar filmin ne kadar dandik olduğunu tweet’liyor. İnsanlar, kısa sürede ürününüzün ya da içeriğinizin dandik olduğunu anlıyor. Birbirlerine şu şekilde mesaj atabiliyor, “Will Smith’in filmi çok dandik, Vin Diesel’ınkine gidin“.

– Güç artık seyirci ve hayranlarınızda.

– Muhammed Ali ile yakın arkadaştık. Cenazesine gittiğimde her dinden temsilci gördüm. Şaman da vardı, Budist de, haham da vardı imam da… Ve bir kutlama alanı gibiydi. Herkes onun değerlerini kutluyordu. İnsanlar geriye iyi bir şey bırakmak istiyor. Kimse cenazesinde, “Jim, iyi bir adamdı ama ROI’si çok kötüydü” denmesini istemez.

 

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...