artwork

WhatCar? Kasım’da Türkiye’de!

12 yıl önce

0

Dünyanın en büyük otomobil alım rehberi WhatCar? Lift Content Factory tarafından HangiOTO? markasıyla, dijital olarak hangioto.com adresinde yayınlanacak.

Campaign Türkiye dergisinin yayıncısı Lift Content Factory, stratejik iş birliği içerisinde olduğu Haymarket grubu yayınlarını ülkemize kazandırmaya devam ediyor. İletişim çağının en önemli ihtiyacı olan ‘içerik üretimi’ felsefesi ile 2012 yılı başında kurulan Lift Content Factory, geleneksel medyadan dijital medyaya geçişin tek farklılaşma unsuru olan ‘derin, kaliteli ve ihtisas’ içeriğin kurum, kuruluş ya da kişiye özel olarak hazırlanmasını hedefliyor. Dünyanın önde gelen yayıncı kuruluşlarıyla işbirlikleri yapan Lift Content Factory, global içerikleri, konularının en donanımlı editörleri ile lokalize ederek başlangıçta Otomobil, Teknoloji& Gadget, Spor, Sağlık, Medya konularında “Hangi” serisini entegre dijital platformlar olarak yayın hayatına başlatıyor.

İlk lansman AutoShow’da

Türkiye’nin ilk dijital dergi grubu olarak kurulan ‘Hangi’ platformu; web sitesi, tablet ve mobil aplikasyonlar ile onlarca ihtisas yayınını okurların kullanımına sunacak. İlk ürün, dünyanın en önemli otomobil alım rehberi WhatCar? lisansı ile HangiOTO (hangioto.com) olacak. hangioto.com Kasım ayında Uluslararası AutoShow Fuarı ile yayın hayatına başlayacak.

Ana mecra basılı değil, dijital

Lift Content Factory, bu noktada önemli bir düşünce yapısı değişikliğini uygulamaya sokuyor. Web siteleri, mobil ve tablet aplikasyonlar, ülkemizde genelde ana mecra olan basılı versiyonları destekleyici ürün olarak görülür.  HangiOTO’da ise ana mecra dijital olacak ve dijital içeriklerin yansıması olan basılı edisyon “yıllık” olarak hazırlanacak. WhatCar (HangiOTO) otomobil yıllığı Kasım ayında satış noktalarında ve AutoShow fuar alanında satışa sunulacak. WhatCar (HangiOTO) yıllığı 6 ay süre ile piyasada kalacak ve 500 sayfadan fazla olmasıyla bir ilke daha imza atacak.

Kişiye özel medya dönemi

Geleceğin medyasının “kişiye özel” olacağı düşüncesinden yola çıkılarak kurulan Lift Content Factory, 2013 yılı sonuna kadar “Hangi” başlığında onlarca yeni entegre dijital mecrayı yayına sokacak. Tamamen bağımsız bir sahiplik ve yönetim yapısına sahip olan Lift Content Factory, sadece okurlara değil, kurumlara da ihtiyaçları olan içerikleri servis eden bir altyapı ile hizmet verecek. Bu konuda birçok portal ve marka ile ön anlaşmalar yapılıyor.

WHATCAR? / HANGİOTO? HAKKINDA

Haymarket yayın grubunun amiral gemisi otomobil dergisi WhatCar?, 1973 yılında kuruldu ve 30 yıldan uzun bir süredir İngilizler’in otomobil kullanıcıların satın alma kararlarını almalarında yardımcı oldu. Yaptığı testler yeni araba alımlarından en güvenilir kaynak olarak kabul ediliyor. Whatcar.com video yol testleri, her birinin tam araştırılmış kullanılmış otomobil fiyat bilgileri, ikinci el araç testleri ve standart içerik sunuş tekniğiyle, sektöründe en geniş veri tabanına sahip 100.000 kayıtlı kullanıcı olan whatcar.com okuyucu test ekibi, gerçek yaşam deneyimleri segmentleriyle kullanıcıyı da içerik üretim sürecine dahil ediyor. Çok sayıda ödül kazanan whatcar.com otomobil alımlarında referans olarak gösteriliyor.

  • Dergi Kuruluş: 1973
  • Frekans: Aylık
  • Tiraj: +87.000 ABC onaylı net satış
  • Erişim: +790.000 okuyucu
  • Whatcar.com trafik: Aylık 1,2 milyon tekil kullanıcı
  • Sayfa görüntülenme: Aylık 11,7 milyon
  • Sayfa görüntülenme / ziyaretçi: Ortalama 6,29 sayfa
  • Sitede geçirilen zaman: 8,29 dakika