artwork

Vodafone’dan toplumsal gelişim için 1 milyon TL’lik yatırım

7 yıl önce

0

Türkiye’de toplumun gelişmesine ve yaşam kalitesinin artmasına katkıda bulunmayı hedefleyen Türkiye Vodafone Vakfı, 8 yıl önce Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) işbirliğiyle hayata geçirdiği Düşler Akademisi projesiyle engelli bireylerin ekonomik ve toplumsal yaşama eşit katılımına destek vermeyi sürdürüyor.

Düşler Akademisi Kurucusu Ercan Tutal, Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, Türkiye Vodafone Vakfı Başkan Yardımcısı Gizem Keçeci

Bugüne kadar 5 bin gencin hayatına dokunan ve başarılı sosyal girişim modeliyle dünyaya ilham veren Düşler Akademisi’nin bir benzeri Kanada’da “Sesini Bul Sanat Akademisi” adıyla faaliyet göstermeye başladı. Diğer yandan, Düşler Akademisi projesinin bir devamı olarak 2 yıl önce Antalya’da kurulan, Düşler Akademisi Kaş ise bugüne kadar 1.037 öğrenci, 582 gönüllü ve eğitmen ile 9.077 ziyaretçiye ev sahipliği yaparak önemli bir başarıya imza attı.

Engelli bireyler için toplam 4 milyon TL yatırım

Türkiye Vodafone Vakfı ayrıca, Düşler Akademisi projesiyle elde ettiği başarıyı Anadolu’da yeni yatırımlarla devam ettirmeye de hazırlanıyor. Buna göre Vakıf, AYDER işbirliğiyle, engelli ve sosyal dezavantajlı bireylerin ekonomik ve sosyal hayata eşit katılımına destek olmak üzere bu mali yılda 1 milyon TL’lik yatırım daha yapıyor. Böylece, bu alanda yapılan yatırımların toplam tutarı 4 milyon TL’yi bulacak.

Düşler Akademisi projesi kapsamında yapılan çalışmalar ve projenin gelecek hedefleri, Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel ve Düşler Akademisi Kurucusu Ercan Tutal’ın katılımıyla Düşler Akademisi Kaş’ta düzenlenen bir toplantıyla paylaşıldı.

Düşler Akademisi Kaş, 2015 yılında SKD Türkiye tarafından düzenlenen II. İnovatif Sürdürülebilirlik Uygulamaları Ödülleri’nde “İnovatif Sürdürülebilirlik Uygulamaları Yarışması 2015, Kobi Kategorisi En İyi Sosyal İnovatif Uygulama” ödülüne layık görüldü.

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...