artwork

Vodafone Kırmızı Işık 300 binden fazla kez indirildi

7 yıl önce

0

Vodafone Türkiye’nin kadına yönelik artan şiddet vakalarına karşı “Önce Kadın” programı altında kullanıma sunduğu, ‘Kırmızı Işık’ uygulaması kadınların şiddetten korunmasına destek olmaya devam ediyor. Uygulama bugüne kadar 300 bini aşkın kullanıcı tarafından indirildi. Ücretsiz olarak indirilebilen ‘Kırmızı Işık’, kadınların şiddet anında yardım istenebilecek 3 kişinin tek tuşla aranmasını ve telefonun sallanmasıyla acil SMS gönderilmesini mümkün kılıyor.

Kadına yönelik şiddetin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önemli bir sorun olduğunu vurgulayan Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü sebebiyle yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugün, dünyadaki kadınların %70’i hayatlarında en az bir kere şiddet görüyor. Vodafone Türkiye olarak, biz de kadına yönelik şiddeti önlemek amacıyla mobil teknolojilerin gücünden faydalanıyoruz. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü vesilesiyle, Vodafone olarak şiddet gören kadınların daima yanında olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Kadınlar Kırmızı Işık uygulamasını indirerek, hem yasal haklarını öğrenebiliyor hem de Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri’nde (ŞÖNİM) verilen hizmetler hakkında bilgi sahibi olabiliyor.”

Kırmızı Işık uygulaması, geçtiğimiz yıl Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali‘nde en prestijli ödül olan Grand Prix‘yi Türkiye’ye ilk kez kazandırdı. Cannes’da Grand Prix ile birlikte bir altın, iki gümüş ve üç bronz olmak üzere toplam 7 ödül alan kampanya, CLIO’da da biri Büyük Ödül olmak üzere 3 ödül birden kazandı. Ayrıca, Mobil Dünya Kongresi 2016 kapsamında düzenlenen 21’inci Global Mobil Ödülleri’nde “Gelişmekte Olan Ülkelerde Kadınlara Yönelik En İyi Mobil Servis” ödülünün sahibi oldu. Kırmızı Işık, son olarak Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği tarafından bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen Effie Türkiye Reklam Etkinliği Yarışması‘nda Mustafa Koç Özel Ödülü’ne layık görüldü.

 

Senin için
Tümünü göster
Bosch Siemens ve Profilo markaları yeni iletişim ajansını seçti

Markalar iletişim çalışmalarını Contactplus’a emanet etti...

Anadolu Efes’ten “Bir Kitap Da Sen Getir” Kampanyası

2024 yılının “Bir Kitap da Sen Getir” karşılaşması, Anadolu Efes’in...