artwork

Veronika Ziegaus’un sunumundan notlar

11 yıl önce

0

Volkswagen Uluslararası Pazarlama İletişimi Direktörü Veronika Ziegaus, 27 Eylül Cuma günü Kristal Elma Yaratıcılık Festivali’nde Golf marka otomobilin geçmişini ve bugününü gözler önüne serdi. Ziegaus’un “Bir otomobil lansmanından daha fazlası: Golf” başlıklı konuşmasından satır başları şöyle:

– Golf’ün tarihinden bahsedelim…. Golf insanların hayatında güven yaratan bir araba. 6 jenerasyondur olan arabalarımız hala sokaktalar; bu da arabanın dayanıklılığının kanıtı.

– Golf’ün eski reklamlarından örnekler:

Golf reklamı – Ear ring:

Golf, 1974’ten beri çıtayı yükseltti. Golf – etc.

– Geçen senenin sonunda Golf 7’yi piyasaya sürdük. Yüzde yüz yeni bir araba ve yüzde yüz Golf hala. Pazarlamacılar için yeni bir Golf’ün lansmanını yapmak çok zor ve her lansman çok önemli. Avrupa’nın gördüğü en büyük ekonomik kriz sırasında Golf’ün lansmanını yapmak daha da zor.

– İnsanlardan yüklü bir parayı yeni bir araba üzerine yatırmasını talep etmek için çok kötü bir zaman. Öyle bir lansman yapmamız gerekiyordu ki, teknik özellikleri belirtip insanların krize rağmen ilgisini çekmeliydik.

George Clooney  – Up in the air:

– İnsanlar kişisel gelecekleriyle ilgili belirsizlik yaşıyorlar hala. Lansman sırasında insanlarla hayattaki önemli şeyleri konuşmak istedik. İnsanların tek bir seçenekleri olsa neyle baş başa kalmak isteyeceklerini öğrenmek istedik.

– Bir Golf ne çok büyüktür ne  çok küçüktür. Günlük araba ihtiyaçlarınızı karşılar ama aynı zamanda operaya giderken de onu kullanabilirsiniz. Bizce en iyisi. Ama eğer bu söylediklerimize inanmıyorsanız, şunu dinleyin: Biz Avrupa’nın %50’sinin hayatları boyunca Golf’ü tercih edeceklerini öğrendik.

Golf – ctivation TVC:

Golf – One thing:

– İlk defa çeviri sayesinde 30’dan fazla pazarda, aynı kampanyayı kullandık. 30 milyar kişiye ulaştık. 20,5 milyon tıklamaya ulaştık. 5 milyonluk konfigürasyon oldu. Aktivasyondan sonraki etabımız pozisyonlama fazıydı. Duygusal olarak ve mantık olarak şunu sorduk: Hayatınızın geri kalanında tek bir arabaya güvenmek zorunda olsanız bu hangisi olurdu?

– Bizce Golf neden bu kadar mükemmel? – Golf Commercial 2012:

– Golf lansmanından aylar sonra Golf GTI:

 

 

Senin için
Tümünü göster
Canva, grafik tasarım yazılımı platformu satın aldı

Canva, grafik tasarım yazılımı platformu Affinity’yi satın aldı...