artwork

URYAD, 2015 yılı radyo dinleme trendlerini açıkladı

8 yıl önce

0

Ulusal Radyo Yayıncıları Derneği (URYAD) ve Nielsen tarafından her ay en az 5 bin hane ve 7500 birey ile yapılan “Radyo Dinleyici Ölçümü Araştırması”nın Aralık 2015 sonuçları açıklandı. Yıl içindeki genel trend aralık ayında da devam etti ve AB SES grubu yine en çok radyo dinleyen grup oldu.

URYAD ve Nielsen ayrıca 2015 içinde radyoda haftalık erişim oranlarını da ölçümlemeye başladı.  Güncel sonuçlar radyo dinleme oranlarının Türkiye genelinde yaklaşık yüzde 70’ler civarında olduğunu gösteriyor. Yani sosyo-ekonomik statü grubundan bağımsız olarak her 10 kişiden en az 7’si radyodan vazgeçmiyor.

Radyo dinleme oranları en çok AB SES grubunda görülmesi reklam kampanyası planlamaları için oldukça önemli bir veri. AB SES grubu, toplum genelinin tüketim alışkanlarını etkilemesi bakımından reklamverenler nezdinde “trendsetter” grup olarak tanımlanıyor.

URYAD A.Ş. Genel Müdürü ve URYAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Olcay Akay: “Radyo Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de şartların ağır geçtiği, üzücü olayların yaşandığı  2015 yılını ardımızda bıraktık. Ayrıca ülkemiz özelinde değerlendirdiğimizde iki seçim olması, seçimlerden önce beklenti ve duraksama atmosferi yaşanmasına sebep oldu. Bu bağlamda tüm sektörlerde olduğu gibi radyo sektörü de bu süreçten etkilendi. Ancak radyo araştırmasının hayata geçmiş olması, radyoyu ölçümlenen bir mecra yaptı. Dolayısıyla bazı sektörleri zorlayan bu etki, Radyo Dinleyici Ölçümü Araştırmamız sayesinde radyo yayıncılığı sektöründe en az boyutta hissedildi.”  dedi.

 

Senin için
Tümünü göster
Canva, grafik tasarım yazılımı platformu satın aldı

Canva, grafik tasarım yazılımı platformu Affinity’yi satın aldı...