artwork

Ünlülerin sosyal medyada kazandıkları paralar

8 yıl önce

0

Federal Trade Commission (FTC) ünlülerin Instagram ve YouTube gibi sosyal ağlardan para kazanmasına karşı önlemler alsa da bu ünlü isimleri de markaları da durdurmuyor.

Peki bu ünlü isimlerin sosyal medyada paylaştığı gönderilerden ne kadar para kazandığını hiç merak ettiniz mi? Kim Kardashian ya da Kendall Jenner gibi isimlerden bahsetmiyoruz. Herkesin bildiği gibi kendileri her şeyi paraya çevirmeyi başarabilen milyonerler. Ama bir de internette ünlü olmuş ve bir şekilde herkesin tanıdığı kişiler var.

New York Times‘ın yayımladığı makaleye göre 3 milyon ile 7 milyon arasında takipçiye sahip olanlar YouTube paylaşımlarından 187,500 dolar, Instagram ve Snapchat paylaşımlarından 75 bin dolar, Twitter paylaşımlarından ise 30 bin dolar kazanıyorlar. Takipçi sayısı 50 bin ile 500 bin arasında olanlarsa YouTube’dan 2,500 dolar, Instagram ve Snapchat’ten 1,000 dolar, Twitter’dan ise 400 dolar kazanıyor.

FTC ünlülerin reklam yaparak sosyal medyadan para kazanmasına karşı olmadığını söylüyor. Ancak paylaşımlarında bunun reklam olduğunu belirtmelerinin gerekli olduğunu da dile getiriyor.

Instagram’da 81 milyon takipçisi olan Kim Kardashian’ın sık sık vitaminle poz vermesi boşuna değilmiş demek.