artwork

Twitter ana sayfanız artık bol fotoğraflı

10 yıl önce

0

Twitter yeniliklerine bir yenisini daha ekleyerek iOS, Android uygulamalarında ve web sitesinde küçük bir değişiklik yaptı. Artık paylaşılan video ve fotoğrafların ön izlemesi ana sayfada postun hemen altında görülebiliyor.

Daha önceden bağlantı link’i verilen video veya resme ulaşmak için bir tıklama daha gerekiyordu, şimdiyse tweet’le birlikte paylaşılan içeriğin ön gösterimi de ana sayfada sunuluyor. Hiç şüphe yok ki Twitter bunu çok yakında tweet’lerle birlikte reklamları paylaşmak için kullanacaktır.

Bu değişimle birlikte Twitter kullanıcılarının söz konusu paylaşımı ana sayfadan hiç ayrılmadan daha kolay bir şekilde retweet’lemesine, cevaplamasına ve favorilere eklemesine olanak tanıyor ve böylece kullanıcı bağlılığını sağlamlaştırmış oluyor.

Twitter’ın son zamanlarda gerçekleştirdiği diğer yeniliklere gelirsek; Twitter kullanıcılarına tavsiyeler vermek amacıyla deneysel bir hesap @MagicRecs‘i açtı. Hesap, kimi takip edebilecekleriyle ilgili kullanıcılara mesaj yoluyla tavsiyelerde bulunuyor. Bunun dışında Twitter Ads’in artık tarih ayarlı tweet atma seçeneği bulunuyor. Twitter’daki bir diğer yenilik ise artık istendiği takdirde herkesten DM yani direk mesaj alabilme özelliği. Kullanıcılar ayarlarında yapacakları bir işaretlemeyle takipçileri olmayanlardan da mesaj alabiliyor.