artwork

TV reklamı kaç download’a dönüştü?

8 yıl önce

0

Medya ajansı Open, Turkcell BİP Roaming TV kampanyasında ilk kez TV reklamlarının dijitalde ne kadar download’a dönüştüğünü ölçümledi.

Markalar, multi-screen kullanımının artmasıyla birlikte bu davranışa uygun yeni iletişim modellerini geliştirmeye başladılar. Özellikle TV kampanyalarında izleyicileri online platformlara yönlendirerek potansiyel müşterileri hakkında daha fazla bilgiye ulaşabiliyorlar, onlara daha fazla bilgi sunup online dünyanın sağladığı diğer avantajlardan faydalanıyorlar.
Nielsen araştırmalarına göre; TV izleyicilerinin %84’ü paralel olarak ikinci ekran kullanıyor ve IAB’ye göre bu izleyicilerin %31’i reklamı izledikten sonra reklamverenin sitesini ziyaret ediyor.
TV reklamlarından kaynaklı bu ziyaretlerin %80’i ilk 90 saniye içinde gerçekleşiyor. Aynı şekilde bu eğilimin indirmeler (download) için de var olduğu kabul ediliyor.
Open Medya Ajansı, Turkcell BİP Roaming kampanyasında, Adjust ile devam ettirdiği ölçümleme işbirliğine wywy entegrasyonunu da dahil ederek ilk defa TV reklamlarının ne kadar download’a dönüştüğünü ölçümlemeye başladı.
Wywy TV Analytics Dashboard ile TV reklamlarının website KPI’ları (conversions, visits) üzerindeki etkisi ölçülebiliyor ve reklamların optimize edilmesi imkanı bulunuyor. Bu ürün Adjust ile entegre edildiğinde ise TV reklamlarının ne kadar uyguluma download’u sağladığı ve ilişkili aktiviteleri de ölçebiliyor.
Open da Turkcell’in BİP Roaming TV reklam kampanyasında wywy adjust entegrasyonunu Türkiye‘de kullanan ilk ajans oldu. Böylece Wywy ile mobil ölçümleme toolları Adjust’ın entegre çalışmasını sağladılar ve TV+Dijital downloadları tek bir tooldan takip edebilme şansı elde ettiler.
TV kopyası yayına girmeden Wywy global ekibiyle kopya paylaşılarak kopyanın dijital parmak izinin çıkarılması sağlandı.
Wywy teknolojisi ile reklam gerçek zamanlı dinlenerek tespit edildi. Bu veriler wywy analytic aracına taşındı. Böylece Open’ın da kanal ve program bazlı performans analiz edebilme imkanı oldu.

Bu yazı ilk olarak Campaign Türkiye Nisan 2016 sayısında yayınlanmıştır.

Senin için
Tümünü göster
Yeni Elektrikli Ford Explorer 30.000 km’lik dünya turunu tamamladı

Tamamen elektrikli yeni Ford Explorer ve Lexie Alford, 30.000 km’lik...

Mercedes-Benz GLB Makyajlandı

Mercedes-Benz, kompakt tasarıma sahip GLB SUV’yi çeşitli yenilik ve daha...