artwork

Türkiye’nin ilk dijital vaka kütüphanesi açıldı

8 yıl önce

0

Üniversite öğrencilerinin yanı sıra pazarlama ve iletişim dünyasında yeni çalışmaya başlayanların, iş hayatına dair bilgileri doğrudan iş dünyasının önemli isimlerinden öğrenmesini sağlamak vizyonuyla kurulan Markalar Fısıldıyor platformu (www.markalarfisildiyor.com) ücretsiz olarak erişime açıldı. İş dünyasında yaşanan vakaları akademik pazarlama bilgisi ile eşleştirerek öğrenim sürecini eğlenceli ve kolay hale getiren platformla, Türkiye’nin ilk dijital vaka kütüphanesi oluşturuluyor.

Pazarlama konusunda akademisyen ve uygulamacı kimliğiyle bilinen Prof. Dr. Nükhet Vardar’ın inisiyatifi, medya dünyasının öncü isimlerinden Nuri Çolakoğlu ve danışmanlık firması PwC Türkiye’nin desteğiyle hayata geçirilen projede, kendi alanında lider markaların üst düzey yöneticileri ile yapılan 20 dakikalık video röportajlar yer alıyor. Her videonun sonunda Prof. Dr. Nükhet Vardar, o vakayı pazarlama kitabı başlıklarıyla eşleştirerek 10 dakikalık soru cevap bölümünde bir akademisyen gözüyle yorumluyor. Beş markanın pazarlama dersleriyle yayına başlayan Markalar Fısıldıyor platformunda yer alan vakalar şu şekilde;

Pazar Çeşitliliği – İpragaz Gn. Md. Selim Şiper 

Değer Zinciri Yaratmak – Arzum Yn. Kr. Bşk. Murat Kolbaşı

Hedef Kitle ve Konumlandırma – CarrefourSA 2013-2015 Gn. Md. Mehmet Nane

Pazar Yaratmak ve Ürün Yaşam Eğrisi – Orkid P&G Markalar Dir. Dr. Onur Yaprak

Krizde İletişim – Mey İçki İcra Kr. Bşk. Galip Yorgancıoğlu

Öncelikli olarak işletme ve iletişim fakülteleri ile MBA programı öğrencilerinin yanı sıra konuya ilgi duyan ve iş yönetimi ve pazarlama konularında kendisini geliştirmek isteyen yönetici adayları ve markasının pazarlama gücünü artırmak isteyen genç girişimcilere ulaşmayı hedefleyen site, başarılı markaların pazarda yaptıkları örnek vakalarla güncellenmeye devam edecek.

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...