artwork

Türkiye’deki çalışma hızına hayranım

8 yıl önce

0

R/GA London’ın Yönetici Direktörü ve Yönetici Kreatif Direktörü James Temple, markaların insan hayatına değer katması gerektiğini söylerken, Türkiye pazarının çok hızlı olduğunu düşünüyor.

Son dönemlerin en inovatif ajanslarından R/GA London’ın lideri James Temple, ikinci kez Kristal Elma Festivali’ne geliyor. Geçen seneki etkinlikten izlenimlerini “Epik” olarak tanımlayan Temple, Türkiye’nin inovasyon ve teknolojiye adaptasyon hızının muazzam olduğunu söyleyerek, “Dünyanın başka bir bölgesinde bu denli hızlı bir pazar yok” diyor.

Yiğit Can Kaytmaz Markayı insanların gözünde biricik yapan detaylar nelerdir?

James Temple Ben markaların, insanların hayatlarına uyum sağlayan ve yaşam kalitelerini artıran ya da arzu edilen kullanışlı ürün ve hizmetler üreterek kültürel olarak insanlarla zamanında ve anlamlı bir iletişime geçeceğine inanıyorum. Pazarlamanın ötesinde ben insanların, markalara yardımseverlik, komünite ve koruma rolleriyle yaklaşmasını istediğini düşünüyorum. Bunu da kendi değerlerini, ürünlerinin pazarlamasını yapmadan bazı inisiyatiflere aktararak yapmaları sayesinde öne geçeceklerini düşünüyorum.

Yiğit Can Kaytmaz Küresel markalarla çalışmanın avantajları nelerdir?

James Temple Yerel pazardaki içgörülere, trendlere maruz kalmak ve küresel fikirleri yerel bir yaklaşımla yönetmek avantajlardan biri. Bu aynı zamanda kültürel olarak daha fazla çeşitliliğin olduğu bir ekip anlamına da geliyor. Bu da aramızda, farklı diller konuşan farklı ülkelerden gelen yeteneklerin olmasını destekliyor. Biz yetenek işindeyiz ve küresel markalar da küresel yetenekler istiyor. Bu sayede ajansımızda çalışanlar, şirketi olumlu bir biçimde etkiliyor.

Yiğit Can Kaytmaz Teknoloji, yaratıcılık ve tasarımın kesim noktası nedir?

James Temple R/GA’de merkezdeki strateji dahil bu disiplinler ayrılmazdır. Biz bir brief’e yanıt verdiğimizde, benim “7 taraflı takım modeli”mi kullanırız. Bu da stratejist, geleneksel kreatif ekip, tasarımcı, deneyim tasarımcısı, metin yazarı ve teknoloji uzmanlarından oluşan ekibin birbirlerine destek vererek ortaya bir şey çıkarmasıdır. Bizce inovatif ürün, hizmet, içerik ve iletişim yaratmak için başka bir yöntemde çalışılmaz. Bu bir kağıda bir şey yazıp yandakine vermekle alakalı bir durum değildir. Fikrin başlangıcından üretime geçene kadar geçen sürede sıkı bir kolektif sahiplenme ve ortaklık üzerine kuruludur.

Yiğit Can Kaytmaz Son dönemlerde favori kampanyanız hangisi?

James Temple Beats by Dre adına, Rugby Dünya Kupası için geliştirdiğimiz #TheGameStartsHere kampanyasını seviyorum. Ben tutkulu bir rugby hayranıyım!

Yiğit Can Kaytmaz R/GA London Türkiye’den markalarla da çalışıyor. Türkiye pazarı ve bu pazarın inovasyona yaklaşımı hakkında görüşlerinizi alabilir miyiz?

James Temple Türkiye’nin en ileride yer alan markalarıyla çalıştığımız için inanılmaz derecede ayrıcalıklı hissediyoruz. Pazar merak uyandırıcı ve birçok açıdan R/GA için harika. Çünkü inovasyon hızı, denemeye ilgili olması, yeni teknolojilere adaptasyon ve en iyi mühendislik yetenekleriyle sonucu ortaya çıkarmanın başka bir pazarda rakibi yok. Mobil inovasyon açısından Türkiye’de, başka bölgelerde göremeyeceğimiz fırsatlar görüyoruz. R/GA, inovasyon üzerine kuruldu ve bu sebeple Türkiye, ajans DNA’mız için çok uyumlu. Ben kişisel olarak İstanbul’daki iş yapış hızına ve dürüstlüğe hayranım.

Yiğit Can Kaytmaz Geçen seneki Kristal Elma’ya da katıldınız. Sizin için nasıl geçmişti?

James Temple Epikti. Birçok harika fikrin şekillendiği harika bir etkinlikti. Biz bu festivalin en büyük hayranlarındanız ve bu yıl da tekrar sahnede olmaktan dolayı çok gururluyuz.

Kristal Elma’da James Temple

“Verinin Hikayesi’ni anlatacağım. Veriyi daha içgörülü hikaye anlatımı ile erişilebilir, hatırlanabilir ve anlamlı yapmayı konuşacağız. Hikayeler, verilerden daha etkilidir.”

Senin için
Tümünü göster
Canva, grafik tasarım yazılımı platformu satın aldı

Canva, grafik tasarım yazılımı platformu Affinity’yi satın aldı...