artwork

Türkiye, 2013 tanıtım kampanyası için ajans arayışında

12 yıl önce

0

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, toplam bütçesi 48 milyon dolar olacak tanıtım kampanyası için ajansları teklif sunmaya davet ediyor. Genel Müdürlük, Türkiye’nin imajını “Doğu ile Batı’nın buluşma noktası” yönünde geliştirmeyi istiyor. Turistlerle duygusal bağ oluşturmayı hedefleyen kampanya aynı zamanda spesifik alanlara (kültür, golf, sağlık, spa gibi) yönelecek.

Kampanya için 6 hedef pazar seçilmiş durumda (Amerika, Orta ve Kuzey Avrupa, Güney Avrupa ve Balkanlar, Doğu Avrupa ve Türk Cumhuriyetleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika, Uzak Doğu ve Hindistan). Ajanslar bu hedef pazarların biri, birden fazlası veya tamamı için teklif verebilecek. Teklif verecek ajansların yurtdışında yerleşik olması veya yurtdışından bir ajansla konsorsiyum kurması şartı var.

Teklifler 6 Eylül 2012 tarihi mesai bitimine kadar bir paket halinde Madrid Kültür ve Tanıtma Müşavirliği adresine ulaşacak şekilde elden veya özel ulak yoluyla usulüne uygun hazırlanmış olarak teslim edilecek. Her ajans ihaleye en fazla 3 kampanya önerisiyle katılabilecek ve yeni slogan önerebileceği gibi önceki yıllarda kullanılan sloganları da kullanabilecek. İhalenin detayları ve şartları Tanıtma Genel Müdürlüğü web sitesinden öğrenilebilir.