artwork

Turkcell bronz aslanı nasıl kazandı?

12 yıl önce

0

Turkcell, dünyanın dört bir yanından 30 binin üzerinde kampanyanın yarıştığı Cannes Lions Yaratıcılık Festivali’nde “captcha” güvenlik kontrol sistemini bir reklama dönüştüren uygulaması ile “Dijital Medya’nın En İyi Şekilde Kullanımı” kategorisinde Bronz Aslan ödülünü aldı.

Peki, bu kampanya nasıl uygulandı?

İnternette hemen hemen tüm kullanıcılarının aşina olduğu “Captcha” uygulaması kullanıcıların gerçek olup olmadıklarını sınamak için kullanılıyor. Captcha, bir siteye üye olmak ya da iletişim formu göndermek isteyen kullanıcılardan bir resim üzerinde bulunan rastgele harfler ve rakamlardan oluşan ve bir yazılım tarafından okunamayacak bir kelimeyi girmeleri ve böylece gerçek bir kullanıcı olduklarını ispatlamalarını sağlıyor.

Turkcell ve Mindshare Türkiye bu uygulamayı eğlenceli bir hale getirdi. Reklam uygulamasında fizy.com ve blogcu.com’a üye olmak isteyen kullanıcılardan captcha uygulamasında sistemin gösterdiği “Hayat Paylaşınca Güzel” temasına uygun kelimeleri girerek gerçek bir kullanıcı olduklarını ispatlamaları istendi.

Diğer kelimeleri görmek için defalarca girenler oldu

Toplamda 750 bin kez gösterilen Turkcell’in Captcha uygulamasında 130.000’den fazla kelime girildi. Hatta bazı kullanıcılar sadece diğer kelimeleri görebilmek için defalarca sayfaları yenilediler. Kullanıcılar rastgele harf ve sayılardan oluşan kelimeler yerine daha çok akılda kalan ve hatırlanabilen kelimelerin kullanılmasından memnun kaldılar. Uygulama müşterilerle iletişime geçilmesinde sektör ortalamasından beş kat daha iyi sonuç alınmasını sağladı.

 

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...