Türk taraftarlar takımları için kesenin ağzını açıyor

7 yıl önce

0

UEFA Şampiyonlar Ligi sponsorlarından Mastercard, 16 Avrupa ülkesinde toplam 10 bin 500 futbolsever ile yaptığı “12. Adam” araştırmasının sonuçlarını yayınladı. Türkiye’nin yanı sıra İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, Hollanda, Rusya, İsveç, Portekiz, Yunanistan, İsrail, Çekya, Romanya ve Polonya’dan futbolseverlerin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmada ilginç sonuçlara ulaşıldı.

Buna göre takımının bir maçı için en fazla parayı harcayan futbolseverler ise Türkler oldu. Türkler ortalama 2.800 TL ile 16 Avrupa ülkesinin taraftarları arasında takımının bir maçı için en fazla parayı harcarken, Çekya ise ortalama 705 TL ile en son sırada yer aldı. Araştırma sonucuna göre Avrupa’nın en tutkulu taraftarları İngilizler çıkarken, 10 taraftardan 1’i takımı Şampiyonlar Ligi Finali’ne kaldığı takdirde balayını erteleyebileceğini söyledi.

Takımının UEFA Şampiyonlar Ligi’nde finale kalması durumunda bu maçı seyretmek için bir bilete en fazla ne kadar ödeyebilirsiniz sorusuna ise en yüksek fiyatı 21.658 TL ile Ruslar verirken, Türkler ise 19 bin 756 TL ile ikinci oldu. Bu soruya en düşük fiyatı veren ise 6.338 TL ile Almanlar oldu.

“Ne kadar uzağa gidebilirsin?”

Bir maç izlemek için en çok ne kadar süre yolculuk yaptıklarına yönelik soruya verilen cevaplara göre ise Ukraynalı taraftarlar 9 saat ile birinci sırayı aldı. Ukraynalıları 8 saat ile Polonyalılar ve 7 saat ile Türkler takip etti.

Araştırmaya katılan taraftarların çoğunluğu takımını Şampiyonlar Ligi finalinde izlemektense piyangodan büyük ikramiyeyi kazanmayı tercih edeceğini söylerken, bu konuda Şampiyonlar Ligi’ni seçen ülke ise Ukrayna oldu. Ukraynalıların yüzde 66’sı tuttuğu takımı Şampiyonlar Ligi finalinde izlemeyi büyük ikramiye kazanmaya tercih etti. Araştırmada Türkler ise yüzde 55 oranında piyangodan büyük ikramiyeyi kazanmayı tercih etti. Piyangodan büyük ikramiyeyi tercih edenlerde ise liderlik yüzde 90,5 ile açık ara İsraillilerde.

Takımımızı henüz çocukken belirliyoruz

Araştırmanın ilginç sonuçlarından biri ise futbolseverlerin çoğunlukla 10 yaşına gelmeden tuttukları takımı belirledikleri oldu. Takım tutmada taraftarların doğdukları şehrin takımının olması ve çocukluklarında bir takımın başarılı olmasının belirleyici olduğunun tespit edildiği araştırmada, Portekizliler ortalama 8 yaşında tuttuğu takımı seçtiğini söylerken, Ruslar ise ortalama 17 yaş ile tuttuğu takıma en geç karar verenler oldu. Türklerde ise bir takımı tutmaya başlama yaşı ortalama 13.

“Ezeli rakibin taraftarıyla çıkmam”

Araştırmada taraftarlara sorulan bir diğer soru ise “Ezeli rakibinizin taraftarıyla çıkar mısınız?” oldu. Araştırmaya katılan 10 bin 500 futbolseverin yüzde 11’i bu soruya “Kesinlikle hayır” yanıtını verirken, Türk taraftarlar yüzde 12,7 ile Avrupalı taraftarlar arasında 2. sırada yer aldı. Ancak futbolseverlerin çoğunluğu bunun problem olmayacağını belirtiyor. “Ezeli rakibimin taraftarıyla çıkmam kesinlikle problem olmaz.” diyen Türk futbolseverlerin oranı yüzde 51,1. Öte yandan Avrupalı futbolseverlerin yüzde 10’u ise takımlarının UEFA Şampiyonlar Ligi finaline kalması durumunda balayını bile erteleyebileceklerini söyledi. Türk futbolseverlerin ise yarısı tuttukları takımın finale kalması durumunda en çok planlanmış tatillerinden vazgeçebileceklerini belirttiler.

 

Senin için
Tümünü göster
Bosch Siemens ve Profilo markaları yeni iletişim ajansını seçti

Markalar iletişim çalışmalarını Contactplus’a emanet etti...

Anadolu Efes’ten “Bir Kitap Da Sen Getir” Kampanyası

2024 yılının “Bir Kitap da Sen Getir” karşılaşması, Anadolu Efes’in...