TOP 20 Kreatif Lider

7 yıl önce

0

1- Ben Priest

Adam & Eve/DDB’nin kurucularından olan Ben Priest’ın yer aldığı kreatif departman İngiltere reklamcılık sektöründe altın standartlara sahip bir yer. Hazırladıkları reklamlarla da kendilerinden her seferinde bahsettiren kreatif departman bu yıl da ses getiren işlere imza attı. John Lewis için hazırladıkları Noel reklamı, H&M için kamera karşısına geçen David Beckham ve Kevin Hart’ın rol aldığı reklam ya da kendi has üslubuyla sinema severler için ayrı bir yere sahip olan Wes Anderson’lı reklamıyla ajans, Ben Priest’ın liderliğinde yine karşımıza çıktı.

2- Nils Leonard

Bir sonraki hamlesiyle ilgili dedikodu kazanı kaynadı. Grey London’ın başarılı kreatiflerinden Nils Leonard ajansına bu yıl D&AD’de en çok ödül alan ajans ünvanını kazandıran bir kreatif lider. 2016’nın başarılı kreatif liderleri arasındaki yerini ise reklam yaratmaktansa bir kültür yarat diyerek adeta pekiştiriyor.

3- John Allison ve Chris Bovill

Allison ve Bovill’i bu yıl oldukça zorlu bir görev bekliyordu. 2012 Paralimpik Oyunları için hazırladıkları “Meet the superhumans” kampanyası son derece başarılı bulunmuş ve tüm dikkatleri çekmişti. Ancak aynı başarıyı bu yıl da yakalayıp yakalayamayacakları çok önemliydi. Ve yine dikkat çeken, duygu yüklü bir kampanyaya imza attılar. “We’re the superhumans” isimli kampanya, 140 engelli insanın yer aldığı ve reklamcılık sektörünün hep göz ardı ettiği bir zarafeti ortaya çıkarıyor.

4- Tony Davidson ve Iain Tait

Wieden & Kennedy yaratıcı yönetmenleri Davidson ve Tait, TK Maxx için hazırladıkları ilk TV reklamıyla yine hayal kırıklığına uğratmadılar. Ancak en büyük hamleleri Sainsbury için hazırladıkları reklamla oldu.

5- Alex Grieve ve Adrian Rossi

Abbott Mead Vickers BBDO bu yıl 35 yılın ardından Sainsbury’i kaybederek büyük bir darbe alsa da Grieve ve Rossi hala son derece etkili bir portfolyoya sahip. Özellikle de James Blunt’ın yer aldığı ve meşhur şarkısı “You’re beatiful” ile dalga geçerek ortaya esprili bir reklam filmi çıkarmışlardı bu yıl.

6- Nick Gill

2015’te Tesco için hazırladıkları Noel reklamındaki küçümseyicilik ve bunun gibi bir dizi ufak hata yüzünden Bartle Bogle Hegarty’nin ışıltısını kaybettiğini düşünenler yanılıyorlar. Çünkü yaratıcı yönetmen Nick Gill ile ajans, birbirinden başarılı kampanyalara imza atmaya devam etti. Audi, Samsung, Tesco ve Virgin gibi markalarına etkileyici kampanyalar hazırlayan ajans ışıltısını kolay kaybedecek gibi durmuyor.

7- Vicki Maguire ve Dominic Goldman

Grey London bir süre Nils Leonard, Lucy Jameson ve Natalie Graeme’nin ayrılıp kendi girişimlerinin peşinden gitmeleri haberiyle bir süre sarsıldı. Yaşanan bu beklenmedik habere rağmen yaratıcı yönetmenler Maguire ve Goldman ajansın bu yılki en büyük kazançlarından biri olan Marks&Spencer için iyi işler çıkarmayı başardı. Grey London’ın yaratıcı çifti aynı zamanda Bose, Volvo ve Lucozade için de birbirinden büyük işler hazırlamaya devam etti.

8- David Kolbusz

Kolbusz, dünyanın en iyi genç yaratıcı liderlerinden düşünülüyor. Aynı zamanda Droga5 London için ajansın İngiltere operasyonunu yeniden canlandırmaya çalışan yenilenmiş bir akımın önemli bir parçası. Rustlers ve Belstaff için hazırlanan reklamlar da bu yönde umut verici.

9- Ana ve Hermeti Balarin

Mother’ın yaratıcı yönetmenleri ise Ikea ve Stella Artois için hazırladıkları reklamlara bir de Yılın Kampanyası olarak nitelenen Moneysupermarket.com için hazırladıkları kampanya ile dikkatleri çeken başka bir çift… Bütün bunlara ek olarak bir de balerin Alessandra Ferri ve yazar Chimamanda Ngozi Adichie’nin yer aldığı Boots’un ilham veren kampanyasıyla dikkatleri çektiler.

10- Rob Potts ve Andy Jex

Potts ve Jex’in yeteneğini gösterişli reklamlardansa esnek kılmak için bol bol fırsat buldukları örneklere bakmak gerekir. HSBC ve Visa için hazırladıkları filmlerin dışında Sea Hero Quest oyunu için hazırladıkları reklamla Cannes’dan dokuz aslanla döndüler.

11- Danny Brooke-Taylor

Lucky Generals buyıla oldukça büyük hesapları toplayarak devam etti. Amazon, Paddy Power, Twitter ve Hostelworld gibi eğlenceli dokunuşlarla imza atılan kampanyalar Brooke-Taylor’ın gücünün kanıtıydı.

12- Rodrigo Sobral

R/GA London’ın ECD’si olarak görev alan yaratıcı yönetmen Sobral, ajansını bir kez daha Campaign’in Yılın Yenilikçi Dijital Ajansı’na aday göstermeyi başardı. Beats by Dre ve Nike ile ekibi yine nasıl parladıklarını gösterdi.

13- Laurence Thomson and Rob Douba

Thomson veDoubal 2015’te Xbox için hazırladığı billoard ile en çok ödül alan ikililerden oldu. Yakın zamanlarda Subway ve L’Oréal Paris için hazırladıkları reklamlar aslında ajansın stratejesi ile ilgili de ipuçları veriyor.

14- Nicky Bullard

Bullard yıla iş değişikliğiyle başladı. 16 yılın ardından Lida’yı bırakarak, MRM Meteorite’ye CCO olarak geçiş yaptı. Sektördeki tek kadın kreatif koltuğu da kendisine ait. Ve MRM Meteorite’nin DMA Ödülleri’nde altın kazanması için çabayı artırdı bile.

15- Justin Tindall

M&C Saatchi, Tindall’ı Leo Burnett’ten kendi bünyesine geçmesi için ikna ettikten sonra, kreatif vaatlerini canlandırmak için tüm umutlarını ona bağladı. Baş yönetici olmadan geçen yarım yılın ve Britain Stronger In Europe çalışmasının başarısızlığının verdiği sersemliğin ardından patron David Kershaw, geleceklerinin parıldayan noktası olarak Tindall’ı işe aldı. Yönetici Kreatif Direktör de şimdiye kadar NatWest, Royal Mail ve demiryolu endüstrisi için yapılan iyi işlerin başında oldu.

16- Darren Bailes

VCCP’nin Asda’yı kaybetmesi, yönetici kreatif direktörün üzülmesine sebep olmuş olabilir ama Transport for London zaferiyle durum dengelendi. Bailes bu sayede, tıpkı easyJet kampanyasına ve O2’nin marka yenilenmesindekine benzer bir bakış açısıyla TfL’i yenileme şansı yakaladı.

17- Ross Neil ve Billy Faithfull

WCRS’in yönetici kreatif direktörleri Neil ve Faithfull, Warburtons’ın Muppets Christmas reklamının büyük etkisinden sonra şöhretin gölgesinde dinlenmediler. NHS Bloods and Transplant’in “Missing Type” çalışması global ölçeğe taşındı ve Futureheads’in insan organlarını müzik aletleri gibi çaldığı, Bupa için hazırlanan interaktif müzik videosu Cannes’da bir fırtına gibi esti.

18- Russell Ramsey

J. Walter Thompson’ın müşteri okyanusu içinde kaliteli işler ortaya çıkarması hiç de kolay bir iş değil fakat, yönetici kreatif  direktör Ramsey’in yönetiminde, konu Kit Kat’in interaktif videosu ya da Rowntrees’in ilk ana marka kampanyası da olsa, ekip hep uyumlu kalmayı başardı. Yardım kuruluşu sektöründe Ramsey, Victim Support ve National Centre for Domestic Violence için hazırlanan dramatik reklamların ve WWF’in Noel reklamının arkasında yer aldı.

19- Owen Lee ve Al Young

FCB Inferno’nun CCO’ları, fedakarlık ögelerinin olduğu reklamlarla izlerini bırakıyorlar. Geçen yıl Sport England için hazırlanan başarılı “This Girl Can” çalışmasının ardından, Pearson’ın “Project Literacy”si Cannes’da Health & Wellness Grand Prix kazandı. Lee ve Young aynı zamanda Bernardo’s için hazırlanan duygusal cazibenin de arkasında yer aldı. İkili şimdi “This Girl Can”in geri dönüşü ve The Big Issue’nun 2017

20- Chaka Sobhani

Sobhani, Justin Tindall’ın ayrılışının ardından Leo Burnett London’ın CCO’su olarak çalışmaya başladı. Ajansın, McDonald’s’ın şimdiye kadarki en büyük Noel kampanyasını da içeren eş zamanlı çalışmalara başlamasının ardından göreve gelen Sobhani de hemen işe koyuldu.

 

Bu yazı ilk olarak Campaign Türkiye Ocak 2017 sayısında yayımlanmıştır.

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...