TOP 10 Dijital İnovasyonlar

7 yıl önce

0

1- Public Health England “Change4Life Sugar Smart”

Meşgul ebeveynleri saçma istatistiklere ya da korku yöntemlerine başvurmadan İngiltere’deki meşgul ebeveynleri obezitenin gittikçe yaygınlaşması hakkında nasıl bilgilendirirsiniz? M&C Saatchi ve Public Health England’ın Sugar Smart uygulaması ebeveynlere yiyecek ve içecekleri tarayarak içindeki şeker oranını ölçme fırsatı veriyor.

Ajans M&C Saatchi

2- Levi’s “Commuter x Jacquard”

Levi’s’ın akıllı ceketi adeta bilim kurgu filminden fırlamışçasına. Google, tarafında geliştirilen interaktif bir iplik sayesinde ceketin içinde yaptığınız hareketlerle navigasyonu açabilir, çağrı yapabilir veya bulunduğunuz yer hakkında bilgi alabilirsiniz.

Ajans Google Creative Lab

3 BBC Earth “Hayatın hikayesi”

Geçtiğimiz sene 90 yaşına basan Sir David Attenborough, bunu belgesel programlarından oluşan bin tane videoyu içeren bir uygulamayla kutladı. Arşiv, türlere, doğal ortamlarına ve davranışlarına göre düzenlenebilir. Aynı zamanda Planet Earth II’nun son bölümlerindeki viral olan bazı anları da içeriyor.

Ajans AKQA

4- Signal “Küçük fırça, büyük fırça”

Dişleri fırçalamamam gibi kötü alışkanlıklar küçük yaşta başlar. Bunu önlemek adına R/GA ve Unilever’ın diş sağlığı markası Signal, Facebook Messenger üzerinden hikaye anlatan bir chatbot geliştirdi. Bot, çocukları eğlendirerek dişlerini daha uzun süre fırçalamaları için teşvik ediyor.

Ajans R/GA

5- Google “Proje blokları”

Bilgisayarca düşünme artık eskisi kadar sınırlı değil, hele çocuklara özel geliştirilen konseptlerin gelmesiyle, Raspberry Pi gibi ve şimdi de “Proje blokları” gibi. Stanford Üniversitesi ve tasarım şirketi Ideo ile iş birliği gerçekleştiren Google, somut bir kodlama deneyimi yarattı. Bu proje sayesinde çocuklar programlamanın konseptlerini somut bileşenleri bir araya getirerek anlayabiliyorlar.

Ajans Google Creative Lab

6- Bupa “Vücudunun performansı nasıl?”

Bupa, The Futureheads’in organları temsil ettiği interaktif müzik videosuyla sağlığınızı sorguluyor. Kullanıcıların verdiği cevaplara göre grup üyelerinin de performansı değişiyor. Eğer kalbinizin durumu iyiyse performans iyi oluyor ama akciğerinizin durumu kötüyse performans da kötüye gidiyor.

Ajans WCRS

7- Ted Baker “Kusursuz görev”

Ted Baker, Poke ve Google’ın The Zoo’su ile beraber “Kusursuz görev” marka aktivitesi için interaktif gidiyor. Kampanya boyunca İngiltere’deki tüm Ted Baker outlet’lerinin vitrinleri casus kelimelerle süslendi. Yoldan geçenlerden vitrinden okudukları kelimeleri akıllı telefonlarına sesli söylemeleri isteniyor ve ardından sponsorlu sayfa açılıyor. Ürüne tıklayarak çıkan fiyatı mağazada talep edebilirisiniz.

Ajans Poke

8- Plume Labs “Güvercin hava devriyesi”

Neredeyse 10 bin insan her sene Londra’daki hava kirliliği nedeniyle hayatını kaybediyor. Plume Labs, DigitasLBi ile beraber eğitilmiş güvercin sürüsü kullanarak başkentin zehirli gaz seviyesini ölçebileceği bir girişim başlattı. Kuşlara bağlı sensörler Twitter üzerinden hava kirliliğinin seviyesini paylaşıyorlar.

Ajans DigitasLBi

9- Bosch “Sensorkestra”

Birbirine bağlı çamaşır makinelerinden oluşan bir orkestra acayip görünebilir ama Nesnelerin İnterneti’ni hayata geçirmesiyle bize çok önemli bir şeyi gösteriyor. SapientRazorfish, Bosch’un cihazlarını kullanarak ses düzeni yaratıyor. “Simply.Connected” kampanyasının bir parçası olan bu çalışmayı da Consumer Electronics Show için hazırlıyor.

Ajans SapientRazorfish

10- Channel 4 “Suni insanlar  dikkat! Ürün hatırladı”

Channel 4, Humans bilim kurgu dizisinin yeniden yayınlanmasını “brleş”lerine Facebook Messenger chatbot’ları olarak hayat vererek duyurdu. Kullanıcılar bot’larla gerçekmişler gibi konuşabiliyor.

Ajans 4Creative

 

Bu yazı ilk olarak Campaign Türkiye Ocak 2017 sayısında yayımlanmıştır.

Senin için
Tümünü göster
Canva, grafik tasarım yazılımı platformu satın aldı

Canva, grafik tasarım yazılımı platformu Affinity’yi satın aldı...