artwork

Tempo, içeriğini ve tasarımını yeniledi

9 yıl önce

0

Türkiye’nin en eski dergilerinden Tempo, Ekim 2015 itibariyle yenilenen içeriği ve tasarımıyla okurlarıyla buluşuyor.

Yayım hayatında 28 yılı geride bırakan Tempo dergisi, logosundan kâğıt kalitesine, içeriğinden tasarımına baştan aşağı yenilendi. Bundan sonra Tempo’nun kapağı 300 gram, iç sayfaları ise 115 gramlık parlak kuşe kâğıda basılacak.

“Yaşam tarzına derinlik katma” felsefesiyle yolan çıkan dergi içeriğinin kilit kelimesi ‘hikâye’. “Bilgi sahibi olduğumuzu sandığımız konulara ne kadar hakimiz?” diye soran Tempo yazı işleri kadrosunun hedefi  biyografik, düşünsel konularda olduğu kadar sanat, tasarım, stil gibi yaşam tarzı konularında da okurlarına hikâyeler sunmak.

Tempo’nun ekim sayısında bu hedefe örnek olarak Nuri Bilge Ceylan portresi, Jane Birkin&Serge Gainsbourg aşkı, Küçük Prens‘in yazarı Antoine de Saint-Exupery‘nin yaşam öyküsü gibi konular göze çarpıyor. Ayrıca çağdaş performans sanatçısı Ulay ile röportaj, Türk tasarımcıların son işleri, 50 yaşında James Bond kızı olan Monica Bellucci ile söyleşi de öne çıkan başlıklar arasında. Bellucci, fotoğraf sanatçılarından Rankin’in bir karesiyle derginin ekim kapağında yer alıyor.

Okurlarının alışık olduğu üzere düşünce konularından uzaklaşmayan dergi, farklı fikirlere kapı aralayan makalelerini sürdürüyor. Yeni sayısında “Vicdan nedir?” sorusunun kavramsal yanıtı, aralarında Murat Menteş, Oya Baydar, Mehmet Y. Yılmaz ve Murat Belge’nin de olduğu kalemlerin satırlarıyla Tempo okurlarına ulaşıyor.

Yazar Stephen King “Bir romancı üretken olabilir mi” başlıklı yazısıyla okurlarını başka bir sorgulamaya götürürken, Onur Baştürk, daha popüler bir alana uzanıp Soho House İstanbul’un yüzlerini anlatıyor.

Dergi yeni yüzüne ve içeriğine uygun pek çok etkinlik ve projede de okurlarıyla bir araya gelmeyi hedefliyor.