artwork

Starbucks ve Tohum Otizm Vakfı’ndan yeni kampanya

9 yıl önce

0

Tohum Otizm Vakfı ve Starbucks toplumda otizm konusunda farkındalığı artırmak için 2009 yılından bu yana devam eden işbirliğini ‘Ben Büyüyünce’ adını verdikleri yeni bir kampanyayla sürdürüyor. Kampanya ile herkes otizmli çocukların geleceğine umut olmak ve sosyal hayata kazandırılmalarını sağlamak amacıyla otizmli çocukların ‘güneşi olmaya’ davet ediliyor.

Proje için özel olarak hayata geçirilen benbuyuyunce.com web sitesi üzerinden otizm, otizmin belirtileri ve otizmli çocukların eğitimi hakkında bilgiler verilirken; erken tanı ve eğitim sayesinde gerçekleşen başarı hikâyeleri de paylaşılıyor. Proje için özel olarak bestelenen ‘Ben Büyüyünce’ adlı şarkıyı, sevilen dizi Poyraz Karayel’in oyuncularından İlker Kaleli, Mustafa Alabora, Müge Akyamaç, Emel Çölgeçen, İsmail Düvenci, Gülçin Hatıhan, Celil Nalçakan, Ataberk Mutlu ve Emirhan Akbaba seslendirdi. “Küçük bir tohumum ben, güneşim olur musun?” isimli şarkı, kampanya boyunca sosyal medyadan #benbüyüyünce etiketiyle paylaşılacak ve böylece Ben Büyüyünce kampanyası geniş kitlelere ulaşması hedefleniyor. benbuyuyunce.com sitesi ziyaretçileri ‘Güneşim Ol’ başlığı altından hem otizmin başlıca belirtilerini hem de ‘Ben Büyüyünce’ şarkısını kendi sosyal medya hesaplarında paylaşabilecek.

Tohum Otizm Vakfı ve Starbucks işbirliğiyle gerçekleşen “Ben Büyüyünce” kampanyasının lansmanı, Starbucks ev sahipliğinde, Tohum Otizm Vakfı yetkililerinin de katılımı ile 7 Nisan’da Starbucks Bebek mağazasında bir basın toplantısı ile gerçekleştirildi. Tohum Otizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mine Narin ise “Bugün doğan her 68 çocuktan biri, otizm riski ile dünyaya geliyor! Otizmli çocuklara ne kadar erken tanı koyabilir ve yoğun eğitim verebilirsek, yetişkin yaşlarında o kadar bağımsız, kendine yeten, üretken, ekonomiye katkı yapan bireyler olarak toplum içinde yer alabiliyorlar. Erken tanı alan ve 3-5 yaş arasında yoğun ve sürekli kaliteli eğitim alan otizmli çocukların gelişimlerinde büyük ilerlemeler gösterip, bazılarının ergenlikte sağlıklı gelişim gösteren arkadaşlarından farklarının kalmadığını biliyoruz. Bunun için erken tanı ve sürekli, yoğun eğitim çok önemli! Otizmin görülme sıklığı olan 68 de 1 oranını dikkate aldığımızda ülkemizde, 0-18 yaş grubu arasında yaklaşık 352.000 otizmli çocuk ve gencimiz eğitim, sağlık ve sosyal hizmetlerden faydalanmak için bekliyor. Otizmin tek tedavisi erken tanı ve sürekli, yoğun eğitim ve 352.000 otizmli çocuk ve gençlerimizden sadece 21.131’i anayasal hakları olan eğitime ulaşabiliyor. Bugün itibari ile otizmin belirtileri konusunda kamuoyunda farkındalık yaratmak adına, 6 senelik iş ortağımız Starbucks ve Starbucks çalışanları ile “Ben Büyüyünce” kampanyasını başlatmanın mutluluğu içerisindeyiz. Otizmin belirtilerinin yanı sıra, Otizmde erken tanı ve özel eğitimin önemini vurguladığımız bu kampanya sayesinde geniş kitlelere ulaşarak anne ve babaların otizm konusunda bilgilendirilmesi ve çocukların da otizm ile ilgili belirtileri fark etmelerini hedefledik. Amacımız otizmli çocukların olabildiğince erken tanı alıp, derhal eğitime başlayarak topluma kazandırılmasıdır. Tohum Otizm Vakfı’nın 12. Yılında, 6 yıldır bizlerden desteklerini esirgemeyen ve bu zorlu yolda bizlere her daim destek veren kıymetli Starbucks Ailesine sizlerin huzurunda teşekkürlerimi sunuyorum ve herkesi kampanyamıza destek olmaya davet ediyorum” dedi.

 

Ben Büyüyünce kampanyası kapsamında; ayrıca Türkiye’nin 4 bir yanından Büyükşehir Belediyelerinin de desteğiyle billboardlar hazırlandı. Medya gruplarının desteğiyle yaklaşık 30 dergi ve gazetede konuya dikkat çeken ilanları yayınlandı. Ayrıca 230 Starbucks mağazasına broşürler yerleştirildi ve kasa önlerine kampanya görseli konularak farkındalığın artırılması hedefleniyor.

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...