artwork

Sosyal medyadaki ünlü anneler…

8 yıl önce

0

Nielsen’in Sosyal Medya Analiz Platformu Somera ile birlikte gerçekleştirdiği Sosyal Medya Araştırması, Türkiye’de sosyal medyayı en iyi şekilde değerlendiren ünlü anneleri ortaya koydu.

Bugün dijital mecralar, sosyal medyanın da işin içine girmesiyle beraber insanların neredeyse tüm zamanlarını geçirdikleri bir platform. Ülkenin 79.14 milyonluk nüfusunun 46.28 milyonu internet kullanıcısı ve 42 milyon kişi de sosyal medyayı kullanıyor. Ünlü anneler de sosyal medyayı kullanmaktan vazgeçemiyor.

Twitter’da ileti başına etkileşimi en yüksek hesaba sahip olan anne, şarkıcı Demet Akalın. Akalın’ın şu anda 5 milyon 417 bin 52 takipçisi bulunuyor. İleti sayısı ve toplam etkileşimi oldukça yüksek olan Demet Akalın’ı, Nurgül Yeşilçay ve Pelin Karahan izliyor. Bir diğer beğenilen sanatçı Gülben Ergen ise 4. sırada yer alıyor. Twitter’da takipçi başına etkileşimi en yüksek olan hesap ise Türkiye sinemasının Sultan’ı Türkan Şoray’a ait.

Bir başka popüler sosyal medya platformu olan Instagram’da Meryem Uzerli’nin üstünlüğü göze çarpıyor. Uzerli, ileti başına etkileşimi en yüksek hesaba sahip durumda. Sanatçıyı, sırasıyla Pelin Karahan, Tuba Büyüküstün ve Demet Akalın izliyor. Takipçi başına etkileşimi en yüksek olan hesap ise Şeyma Subaşı’ya ait.

Tüm sosyal medya hesapları üzerinden analiz yapıldığında ise toplamda en çok ileti gönderen ünlü anneler Demet Akalın, Gülben Ergen, Tuba Ünsal ve Berna Laçin şeklinde sıralanıyor. En çok ileti gönderen kişilerin hem Twitter’ı hem Instagram’ı dengeli kullandığı görülürken, ileti sayıları azaldıkça mecralardan birini diğerine tercih ettikleri de göze çarpıyor.