artwork

Sosyal medyada en hızlı yayılan dizi İşler Güçler

12 yıl önce

0

Temmuz ayında ECHO* gücü (aktif kullanıcı oranına göre sosyal medyada yayılma gücü) en yüksek ilk 5 program; İşler Güçler, Benzemez Kimse Sana, Sudan Bıkmış Balıklar, İsmail Baki TV ve Şebeke oldu.

Haziran ayına göre en yüksek artışı gösteren programlar ise Benzemez Kimse Sana ve İşler Güçler oldu. Haziran ayında yayına başlayan ve ECHO Power listesine 3. sıradan giriş yapan İşler Güçler, Temmuz ayında zirveye yerleşerek sosyal medyadaki başarısını pekiştirmiş oldu. İsmail Baki TV, yayına girdiği ilk ayda kendisine 4. sırada yer bulurken, Temmuz ayında yayına başlayan bir diğer dizi olan Kötü Yol da ECHO Power listesine 7. sıradan giriş yaptı. Suskunların Temmuz ayında yayınlanan “tekrar” bölümleri de sosyal medyada adından söz ettirdi.

Aşağıdaki tabloda; ATV, Fox TV, Kanal D, Show TV ve Star TV’de prime-time zaman diliminde yayınlanan (tekrar bölümleri hariç) programların sosyal medyadaki yansımalarını görebilirsiniz.

ECHO Impact Index sıralamasına göre ise ilk 3 sırada İşler Güçler, Sudan Bıkmış Balıklar ve Benzemez Kimse Sana yer alıyor. ECHO Impact Index, programın toplam kontakt sayısının (TV+sosyal medyadan) sadece TV’den gelen kontakt sayısına endeksidir ve sosyal medyanın programa katkısını göstermektedir.

 

*Starcom MediaVest Group Türkiye tarafından geliştirilen ECHO Activation modeli, bir TV programının sosyal medyadaki konuşulma sayısı (SOCIAL MEDIA MENTIONS), programın yayılma gücü (ECHO POWER), sosyal medya vasıtasıyla edinilen ek kontakt sayısı (ECHO IMPACT), olumlu etkileşim düzeyi (POSITIVE ENGAGEMENT) gibi faktörleri içermekte ve aktif izleyici açısından en değerli programları tespit etmek amacıyla kullanılmaktadır.

Not: ECHO Activation Modeli; ATV, Fox TV, Kanal D, Show TV ve Star TV kanallarında prime-time zaman diliminde yayınlanan programları içermektedir. Spor programları, yabancı filmler, tartışma programları ve tek seferlik yayınlanan özel programlar, hesaplamadan hariç tutulmuştur.

Kaynak: smgconnected.com

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...