artwork

Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri’ne başvurular başlıyor

8 yıl önce

0

Fotoğrafçılık yarışması olan Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri‘ne başvurular bugün başlıyor. Dünya Fotoğrafçılık Örgütü’nün çabalarıyla verilmeye başlanan ödüller 10. yılını kutluyor. Yarışma bu sene 186 ülkeden toplam 230.103 aday başvurusu aldı.

Her yıl düzenlenen Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri’nde yetenekli ama duyulmamış olanların yanında kendini ispatlamış sanatçılar da boy gösteriyor. Yarışmada son 12 ay içerisinde çekilmiş en iyi fotoğraflar, dünyanın dört bir tarafından gelen insanların beğenisine sunuluyor. Fotoğrafçılar ayrıca bu sene yeni eklenen OpenProfessional ve Youth kategorilerinde yarışabilecek.

Fotoğrafçılar Professional, Open, Youth ve Student Focus kategorilerindeki çalışmalarıyla www.worldphoto.org üzerinden ücretsiz olarak yarışmaya girebilir.

Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri kazanan fotoğrafçılara Sony dijital görüntüleme ekipmanları, Londra’da düzenlenecek Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri gösteriminde yer alma, Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödüllerini kazananlar yıllığında yer alma, para ödülleri gibi birçok fırsat sunuyor.

2017 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri’nde finale kalanlar 28 Şubat 2017 günü, Open kategorisinin birincisi ve Ulusal Ödüllerin yeni sahipleri 28 Mart 2017 günü ve ödül kazanan tüm isimler de 20 Nisan 2017 günü ilan edilecek. Gösterim ise 21 Nisan-7 Mayıs 2017 tarihleri arasında Londra Somerset House’da gerçekleştirilecek.

2016 yılı kazananları ve finalistlerinin fotoğraflarına press.worldphoto.org adresinden ulaşılabilinir.