artwork

Snapchat ve Facebook arasındaki soğuk savaş bitmiyor

8 yıl önce

0

Facebook sosyal medyada, mobil reklamcılık ve habercilik konularının en baskın oyuncularından biri. Ancak son zamanlarda özellikle gençler arasında hızla yayılan Snapchat, Facebook’un karşısındaki en güçlü rakiplerden biri olarak duruyor.

Kullanıcılarının yüzde 86’sı 13-34 yaşları arasında olan Snapchat günlük 100 milyondan fazla kullanıcısıyla neden güçlü bir rakip olduğunu kanıtlıyor. Fast Company’den Mark Wilson iki sosyal medya arasında yaşanan pasif-agresif rekabeti Soğuk Savaş’a benzetiyor. Çünkü iki şirketin liderleri de doğrudan halka bir açıklama yapmıyor. Bunun yerine ürünlerinin güncellemeleriyle konuşmayı tercih ediyorlar. Mesela Snapchat medya şirketlerini Discover kanallarıyla tavlarken Facebook Instant Articles’ı kullanıyor.

Snapchat’te kullanıcıların günlük video ya da fotoğraf ekleme oranı yüzde 60 iken 400 milyon kullanıcısı olan Facebook şirketi Instagram’da bu oran yüzde 20. Yani Snapchat’e katılım oranı Instagram’dan 3 kat daha fazla.

Evan Spiegel ve Mark Zuckerberg

Snapchat her ne kadar sosyal medyada fenomene dönüşse de Facebook’un finansal açıdan var olan liderliğini şu an için yakalaması mümkün gözükmüyor. 2016 yılında 350 milyon dolarlık hasılat elde eden Snapchat, sadece Instagram’ın elde ettiği 2-3 milyar dolarlık hasılata yakın bile sayılmıyor. Facebook’un 2016 sonunda beklediği kazanç ise 26 milyar dolar.

Tüm bunların yanında Snapchat’in daha çok yeni bir şirket olduğunu ve Mayıs 2015 ile Nisan 2016 arasında 10 milyar görüntülenme sayısına ulaştığını belirtelim. Facebook’ta bu sayı geçtiğimiz Kasım ayında 8 milyar olarak açıklanmıştı. Gelecekte neler olacağını merakla bekliyoruz.

Senin için
Tümünü göster
Canva, grafik tasarım yazılımı platformu satın aldı

Canva, grafik tasarım yazılımı platformu Affinity’yi satın aldı...