Snapchat kullanıcıları marka içeriklerine açık

7 yıl önce

0

Markalaların içerikleri sosyal medya platformlarının çoğuna giriş yaptı. Hatta kullanıcılardan bu konuda geri dönüşler de alınmaya başladı.

Pazarlamacılar bunu not alsın: Markalar Snapchat'te başarıya ulaştı. Snaplytics (isim benzerliği olsa da şirketin Snapchat'le bağlantısı yok) tarafından yapılan Snapchat Quarterly Report Q4 araştırmasının sonucuna göre yüzde 50'den fazla Snapchat kullanıcısı markaların hikayelerini açıyor, bu kullanıcıların yüzde 85'inden fazlasıysa tüm hikayeyi izliyor.

Araştırmanın sonuçlarına göre markaların yeni takipçilerinin yüzde 65'i markaları kullanıcı ismiyle; yüzde 25'i Snapcode'larını kullanarak; yüzde 10'u ise 'deep link'leri kullanarak aratıyor.

Snaplytics'in kurucusu ve CEO'su Thomas Cilius, Snapchat'in günlük 161 milyon aktif kullanıcısı var. Markalar bunun kurtarıcı bir çıkış yolu olduğunu çabucak öğrendiler. Çünkü bu marka temsilcileri ve ortaya konan içerik insanlar arasında gerçek zamanlı olarak ses getiriyor" diyerek Snapchat'in reklamverenler için çok uygun bir platform olduğunu açıkladı. 

Dördüncü çeyrekte markalar ortalama her hafta üç Snapchat hikayesi yayınlamışlar. Bu esnada en çok güncelleme gelen günler ise Çarşamba ve Cumartesi arasındaki günler olmuş. 

Snaplytics'in veri araştırması 500'ün üzerinde marka, 24,180 hikaye ve 217,000 snap göz önünde bulundurularak yapılmış. 
 

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...