artwork

Sinema reklamları, daha iyi kazandırıyor

7 yıl önce

0

Yapılan yeni bir araştırmaya göre neredeyse tüm büyük tüketim sektörlerindeki markaların, bütçelerinin daha büyük bir kısmını sinema reklamlarına ayırmaları halinde yaptıkları yatırımlardan daha iyi geri dönüşler alacakları tespit edildi.

Digital Cinema Media, Millward Brown ve Benchmarketing’in yayınladığı “Building Box Office Brands: Volume II”, Benchmarketing’in toplu analizlerini kullanarak, sinemanın kampanyaların yatırım kârı üzerindeki etkisini inceliyor.

İncelediği sektörlerden elde ettiği sonuçlara göre sinema reklamlarına en az yatırım yapanlar hızlı tüketim malları sunan seyahat/ulaşım ve yemek markaları.

Seyahat markaları ortalama bütçelerinin %4.9’unu sinemaya ayırıyor ama araştırmaya göre en uygun hisse bunun iki katından daha yüksek, yani %11 olacak. Bu seviyede, markalar her 1 pound’a 2.70 pound’luk yatırım getirici alacak.

Rapora göre, bütçelerinin sadece %2.8’ini sinemaya ayıran yemek markaları, bunu %6.8’e yükseltmeli, yani neredeyse iki katından fazlasına. Telekom şirketleri ise bu yatırımlarını %1.8’den %3’e artırmalı. Hayır kuruluşları, eğlence ve boş zaman faaliyetleri, finans, satış, telekom ve seyahat gibi tüm hizmetler de bu yatırımı %1.5’ten %2.7’ye yükseltmeleri gerekiyor.

Çalışmaya göre bütçelerinin ortalama %2.6’sını sinemaya ayıran perakende markaları, en iyi dereceye ulaşabilirler.

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...