artwork

Sevgililer Günü’nde en çok reklamı yayınlanan markalar

11 yıl önce

0

14 Şubat Sevgililer Günü, markaların farklı seçenekler öneren reklam filmleriyle tercih edilme yarışına sahne oldu. Medya Takip Merkezi (MTM)’nin hazırladığı haber ve reklam araştırmasına göre, markaların Sevgililer Günü’ne ayırdığı reklam bütçeleri geçen yıla yakın kalırken, basının ilgisi ise daha azdı.

Medya Takip Merkezi’nin 1-15 Şubat tarihlerini içeren araştırmasına göre, Sevgililer Günü ile ilgili TV’ye reklam veren markaların sayısında bir önceki yıla oranla yüzde 55 düşüş yaşanırken, verilen reklamların oranının ise hemen hemen aynı kalması dikkat çekti.

En büyük bütçe mücevher markalarından

Sevgililer Günü ile ilgili TV’de toplamda 18 markanın 3 bin 114 reklam spotu yayınlanırken, bu özel günle ilgili reklamlar, 13 saat süreyle ekranlarda kaldı. 14 Şubat’a özel en fazla reklamı veren marka ise Favori oldu. Sevgililer Günü’ne özel hazırladığı kampanya ile çiftlere seslenen Favori’nin ekranlarda 867 reklam spotu yayınlandı. Reklam kampanyası ile TV’de 3 saati aşkın görünüm sağlayan marka, süreye göre de ilk sırada yer aldı.

Televizyon kanallarına 14 Şubat ile ilgili en fazla reklam veren bir diğer marka ise Zen oldu. Zen’i sırasıyla, Koçak Gold, Altınbaş, Gülaylar Gold ve Atasay izlediler.

Sevgililer Günü ile ilgili TV’ye en çok reklam veren ilk 10 markanın 8’i mücevherat sektörüne aitken, bu sektör dışında sadece Maximum Kart ve TEB, 14 Şubat temalı reklamları ile öne çıkan markalar oldular.

Basının 14 Şubat’a ilgisi azaldı

MTM’nin aynı araştırmasında, basının Sevgililer Günü’ne ne kadar yer ayırdıkları da incelendi. 2 bini aşkın gazete ve dergiler üzerinden yapılan araştırmaya göre, Sevgililer Günü ile ilgili basında 4 bin 606 haber ve yazı yer alırken; bu özel günle ilgili yayınlanan haber ve yazılarda 2012’ye oranla yüzde 20 düşüş olduğu belirlendi.