artwork

Seth Godin: “Devir bağlantı ekonomisi devri”

10 yıl önce

0

Bu yıl altıncısı düzenlenen Turkcell Akademi Pazarlama Konferansı‘na bestseller kitap fabrikası ve pazarlama alanının önde gelen isimlerinden olan Seth Godin konuk oldu. İş ve pazarlama dünyasının önde gelenleri ve Turkcell çalışanlarına ilham verici bir konuşma yapan Godin, endüstriyel ekonominin yerini “bağlantı ekonomisi”ne bıraktığını vurguladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Turkcell İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Meltem Kalender Öztürk, “Geçtiğimiz günlerde eğitimlerimizi dijital ortama taşıyarak, turkcell.com.tr/akademi adresi üzerinden erişilebilen Turkcell Dijital Akademi’yi kurduk. Bugün de ilk kez Pazarlama Konferansı’nı Turkcell Dijital Akdemi portalinden canlı yayınlayarak, tüm Turkcell’lilere Seth Godin’i dinleme fırsatı sunduk” dedi. Godin, “Logosu uzay teknolojisini anımsatacak kadar iddialı bir şirket tarafından davet edilince çok heyecanlandım. Bu üstün teknoloji sayesinde emin ellerdesiniz. Günümüzde normal insanların sayısı hızla azaldı” dedi.

Godin, seminerde şöyle konuştu: “Endüstri ekonomisi, size söyleneni en iyi şekilde yerine getirmenizi gerektiriyordu. 20. yüzyıl boyunca bu yöntemle önemli başarılar elde edildi. Oysa artık endüstriyel ekonomiden ‘bağlantı ekonomisi’ne geçtik. İnternet etkisiyle oluşan yeni dünya, pazarlama alanında da yaygın reklam ve tanıtımın hegemonyasını kırdı. En meşhur markalar, ortalama insana ortalama ürünler sunanlar değil. Bugün artık kimse diğerlerinin aynısı olan bir ürünü satın almak istemiyor. Benim işim patronumu mutlu etmek, bana söyleneni yapmak diyemezsiniz. Sürünün bir parçası olmak istemiyorsanız siz de ‘başını yerden kaldırma’ diyen sürüngen beyine karşı çıkmalısınız.”

 

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...