artwork

Sektörün kişiye özel ilk reklam deneyimi: Watson Ads

8 yıl önce

0

Bir IBM kuruluşu olan The Weather Company, müşterilerin ilk kez reklam aracılığıyla IBM Watson ile etkileşim kurarak bir ürün ya da teklifle ilgili bilgileri alabilmesini ve ses ya da metin aracılığıyla sorular sorabilmesini sağlayan Watson Ads‘i tanıttı.

IBM Watson, doğal dili anlayabiliyor, muhakeme yapabiliyor, öğrenebiliyor ve kişilerle etkileşim kurabiliyor. Watson Ads, kognitif bilişimin ve aşağıdaki konularda edinilen bilgilerin gücüyle pazarlamacıların mevcut stratejilerini daha iyi oluşturmalarına yardımcı olacak:

Marka algısını ve cazibesini daha iyi anlama

Müşterilerin daha bilinçli kararlar almasına yardımcı olma

Müşteri deneyimini geliştirme

Ürün bilgilerini destekleme

Yaratıcı stratejileri bilgi ve optimizasyon ile destekleme

Pazarlamacıların verileri daha etkin kullanmasına yardımcı olma

Ürün, her kullanıcı için içinde bulunduğu koşullara uygun bir biçimde, kampanyanın hedefine dayalı olarak eğlenceli, şaşırtıcı ya da bilgilendirici deneyimle müşteri memnuniyeti sağlamayı hedefliyor. Bir Watson Ad reklamı gören tüketici, ürün ya da teklif hakkında metin ya da ses aracılığıyla Watson’a sorular sorabiliyor ve Watson, makine öğrenmesi ve doğal dil yetenekleri sayesinde doğru yanıtları veriyor.

Örneğin, biri “Akşam yemeği için ne yapabilirim?” diye sorarsa, muhakeme ve makine öğrenmesi yeteneği sayesinde Watson edindiği verilerle, hava durumu, günün hangi saatinde olduğu, konum ve hatta kullanıcının elinde bulunan malzemeleri tarayıp çeşitli malzeme profillemeleri yaparak dinamik reklamlarla önerilerde bulunabilir.

Campbell Soup Company, Unilever ve GSK Consumer Healthcare, Watson Ads ile ilgili olarak The Weather Company ile pazarlama faaliyetlerinde ilk işbirliği yapanlar olacak. GroupM’e bünyesinde Campbell ve Unilever için medya ajansı olarak hizmet veren MEC ve Mindshare, bu işbirliği çerçevesinde veri stratejisini ve süreci yürütürken, GSK Consumer Healthcare de PHD tarafından desteklendi.

Sektörün ilerleme kaydetmesi adına The Weather Company, reklamcılıktaki kognitif gelişmeler ve Watson Ads’den yararlanarak en yeni inovasyonların peşinde olan pazarlama ekibiyle şirketin birlikte çalışabileceği bir Watson Ads Konseyi oluşturmayı amaçlıyor. Watson Ads’in ilk marka pazarlamacıları olarak Campbell Soup Company, Unilever ve GSK Consumer Healthcare de bu konseye katılmayı planlıyor.