Şehirlerin içinde artık daha çok kadın heykeli olacak

7 yıl önce

0

Y&R New York ve Current Studios’un yarattığı The Whole Story uygulaması ile kullanıcılar şehirlerin belirli yerlerine sanal heykeller yerleştirebiliyor. Bu projenin amacı az sayıdaki kadın heykellerini daha görünür kılmak ve artırılmış gerçeklikle sayılarını çoğaltmak.

ABD’de bulunan heykellerin yalnızca %8’i kadınları temsil ediyor. Bunların büyük bir kısmı da ya hayali ya da mitolojik karakterlerden oluşuyor. Manhattan’daki Central Park’ta 29 heykel bulunuyor; bunların sadece üçü kadın ve onlar da masal veya roman kahramanı: Mother Goose, Lewis Carroll’ın Alis kahramanı ve Shakespeare’in Juliet kahramanı.

Y&R New York ve Current Studios da bu eksikliği kapatmak için The Whole Story projesini yarattı. Uygulamayı kullananlar, sanal heykeller yaratıp onları şehrin tarihi yerlerine yerleştirebiliyor. Bunun yanında diğer kullanıcılar da arttırılmış gerçeklik kullanarak hazırlanmış bu heykelleri görebiliyor.

Şu ana kadar 30’dan fazla kadın heykeli hazırlandı ve ABD ile Avrupa’ya yerleştirildi. Bunların arasında doğum kontrolünün yasallaştırılmasına öncülük etmiş aktivist ve Planned Parenthood’un kurucusu Margaret Sanger ve Fransız matematikçi, fizikçi ve yazar Émilie du Châtelet gibi gerçek kadınların heykelleri yer alıyor.

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...