artwork

Samsung’dan Oscar’lı yönetmen Morgan Neville’le işbirliği

8 yıl önce

0

Kablosuz İletişim Ekipmanları kategorisi Global Olimpik Partneri Samsung Electronics; “20 Feet from Stardom”, “Best of Enemies” gibi filmleriyle tanınan Oscar ödüllü film yapımcısı Morgan Neville ile ortak çalışarak “A Fighting Chance / Mücadele Şansı” adlı kısa bir belgesel hazırlayacağını açıkladı.

Belgesel, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda yarışabilmek için engelleri aşmaya çabalayan dört umut verici sporcunun bilinmeyen ancak ilham veren hikayelerini anlatacak. Olimpik ruhu yaymayı amaçlayan Samsung, bu işbirliği ile olasılıkların sınırlarını zorlamak için amansız bir mücadele veren sporcuların hikayelerine ışık tutacak.

Önümüzdeki ay vizyona girecek olan kısa belgesel; Lesoto, Vanuatu ve Dominik Cumhuriyeti gibi üç farklı ülkeden gelen sporcuların yaşamlarını aktarırken izleyicilere duygusal anlar yaşatacak. Pek bilinmeyen konuları gündeme taşıma konusundaki yeteneğiyle tanınan Neville, belgeselde bu hikayeleri özgün anlatımıyla gün yüzüne çıkarıyor. Her gün zorluklarla mücadele eden bu sporcuların geçmişini, hırslarını ve ortak tutkularını perdeye yansıtmak isteyen Neville bunun için binlerce kilometre yol katetti. Sporcuların ülkelerini ziyaret eden Neville onlarla yaptığı samimi röportajların yanı sıra, antrenörleri, takım arkadaşları ve komşularıyla da görüşerek sporcuların zorlukları yenmek ve ülkelerini temsil edip tarihe geçmek için neler yaptıklarını öğrendi. Neville ayrıca, dünya üzerindeki her sporcuyu tek bir amaç altında birleştiren olimpiyat madalyası kazanma hedefi uğrunda bu sporcuların uyguladığı zorlu antrenman programlarını da gözlemledi ve kaydetti.

İnsanların birbirleriyle bağlantı kurup iletişimi sürdürmesine, deneyimlerini paylaşmasına ve tarihe geçen olaylara imza atmasına daima destek olmayı hedefleyen Samsung ise, bu sporcuların antrenmanlarını geliştirmek ve Rio yolunda aileleri, dostları ve antrenörleriyle bağlantıda kalmalarına yardımcı olmak üzere çeşitli Samsung Galaxy mobil ürün ve teknolojileri sağladı.

Tsepo Mathibelle (24 yaşında, Lesotolu maraton koşucusu): İzleyiciler Güney Afrika tarafından çevrelenmiş küçük bir ülke olan Lesoto’da yaşayan ve ailesini geçindirmek için yarışan maraton koşucusu Tsepo Mathibelle ile tanışacak. 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarında sonuncu olan Tsepo, Lesoto’ya ilk olimpiyat madalyasını kazandırmak için azimli bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

Miller Pata (23) ve Linline Matauatu (26) (Vanuatulu plaj voleybolcuları): Güney Pasifik’te bir ada ülkesi olan ve 2015’te Pam Kasırgası felaketinde yerle bir olan Vanuatu’daki iki plaj voleybolcusu Miller Pata ve Linline Matauatu’nun hikayesinde ise izleyiciler, Vanuatulu kadınlara geleneksel sınırlardan kurtulup hayallerini izleme konusunda ilham veren bu sporcuların azmine ve çabalarına tanıklık edecek.

Yenebier Guillén Benitez (29 yaşında, 75 kg’da mücadele eden Dominikli Boksör): Yumruklarıyla cinsiyet ayrımcılığını nakavt etme azmiyle çalışan Yenebier Guillén Benitez, ülkesine Olimpiyat madalyası getiren ilk kadın sporcu olmayı hedefliyor. Büyükbabasının ve babasının izinden giden genç sporcu ailedeki spor geleneğini sürdürmeye kararlı.