artwork

SALT’ın yazı karakteri programının onuncu sürümü hazır

8 yıl önce

0

SALT’ın yazı karakteri programı Kraliçe’nin Raw adlı onuncu sürümü, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü 3. sınıf öğrencisi Ömer Faruk Güven tarafından tasarlandı.

SALT’ın kurum kimliği konusunun işlendiği “Afiş Tasarımı” proje dersi kapsamında tasarımı yapılan Raw, Şubat 2017’ye dek kullanımda olacak. Tasarım sürecinde SALT’ın kimliği ve üretimlerini inceleyen Güven, Kraliçe Raw’u, kapsamlı bir kütüphane ile fiziki ve dijital belgelerden oluşan bir arşivi içeren SALT Araştırma odağında hazırladı. Küt ve kaba biçimlerden oluşan Raw, yansıttığı ham görüntüsüyle araştırma, arşiv oluşturma ve belgeleri kamunun erişimine açma süreçlerine gönderme yapıyor.

Bir kimlik programı olarak Projects Project tarafından yaratılan Kraliçe, zaman içerisinde anlamının geliştirilmesine imkân tanıyan açık bir sistem. Kurumun izi, S-A- L-T harflerine yönelik yazı karakteri üzerinden oluşturulmakta. Bu dört gömülü karakterin yeniden yorumlanması için düzenli aralıklarla yeni tasarımcılar davet edilerek gerek yazı karakteri gerek kurum kimliği sürekli olarak yenilenmekte.

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...