artwork

Ryan Lochte tüm sponsorlarını kaybetti

8 yıl önce

0

Speedo, Pazartesi günü yaptığı açıklamada bundan sonra Ryan Lochte’un sponsorluğunu yapmayacağını duyurdu. Bunun ardından Ralph Lauren da Olimpiyat yüzücüsünün sponsorluğundan çekildiğini açıkladı. Böylece günün sonuna kadar Lochte tüm sponsorlarını kaybetmiş oldu.

Speedo’nun sponsorluk yapmaya son vermesinin nedeni sporcunun silah zoruyla benzin istasyonunda soyulmuş olduğu haberlerinin asılsız çıkması ve Lochte’un uygunsuz davranışlarda bulunmuş olması. Geçtiğimiz Cumartesi günü Lochte, haberleri “aşırı abarttığını” kabul ederek özür diledi.

Ancak, Speedo USA “markanın temsil ettiği değerlerle karşı gelen davranışları kabul edemeyiz” diyerek Lochte’un sponsorluğundaki 50 000 doları Brezilya’daki çocuklar için çalışan yardımseverlik kuruluşu Save The Children‘a bağışlayacağını açıkladı.

 

Bundan iki saat sonra Ralph da sponsorluğunu yenilemeyeceğini bir açıklama ile bildirdi. Öğleden sonra da Airweave paylaştığı tweet’le Lochte’a sponsorluk yapmaya son verdiğini duyurdu. Aynı şekilde Syneron-Candela şirketi de sponsorluğunu sonlandırdığını açıkladı.

Kaynak: Business Insider

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...