Robotların üstleneceği mesleklerden biri gazetecilik

7 yıl önce

0

Çok da uzak olmayan bir gelecekte bazı işlerin tamamen robotlar tarafından yapılacağı tahmin ediliyor. Bunlardan biri de gazetecilik.

Otomasyonun, yani mekanize edilmiş robotları ve yapay zekayı bir araya getiren yazılım sisteminin önümüzdeki beş yıl içinde ABD’deki mesleklerin %6’sını ortadan kaldıracağı tahmin ediliyor. Ve bunların arasında beklenilenin aksine sadece düşük ücretli çalışanların işleri yok; aynı zamanda, yüksek beceri gerektiren ve bilgiye dayalı işler de tehlike altında. Aralarında hukuki ve muhasebe işlerinin de olduğu bu meslekler önümüzdeki dönemde önemli ölçüde azalabilir. Deloitte’in tahminine göre hukuk sektöründeki görevlerin %39’u önümüzdeki 10 yılda otomatikleştirilebilir. Başka bir araştırmaya göre de muhasebecilerin gelecekte mesleğini kaybetme tehlikesi %95.

Tehlike altında olanlar yalnız hukukçular ve muhasebeciler değil; robotlar tarafından üstlenilmesi beklenen meslekler arasında bilgi işçileri, perakende satışçıları ve beden işçileri de bulunuyor. İşte gelecekte yaygınlaşması beklenen otomasyon nedeniyle yok olma riski taşıyan meslekler:

  1. Sigorta şirketi çalışanları
  2. Banka memurları ve temsilcileri
  3. Hesap uzmanları
  4. İnşaat işçileri
  5. Stok mal yöneticileri ve stokçular
  6. Çiftçiler
  7. Taksiciler
  8. Fabrika işçileri
  9. Gazeteciler
  10. Sinema yıldızları

Kaynak: Fast Company

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...