artwork

Reklamverenlerin dijital video reklamlara ilgisi artıyor

7 yıl önce

0

IAB Avrupa’nın gerçekleştirdiği Dijital Video Reklamcılığı Araştırması’na göre video reklamlarında tıklama yerine marka değerleri öne çıkmaya başladı.

31 farklı pazardan 650 reklamveren, ajans ve yayıncının katılımıyla yapılan araştırmada; dijital video ve pazarlama yöntemlerinin sektör tarafından ne ölçüde benimsendiği ve satın alan/satan tarafların bakış açışları incelendi.

Araştırma reklamveren, medya ajansları ve yayıncıların  yüzde 90’ının reklam stratejisinde dijital video reklamlarının yer aldığını ortaya koydu.

Raporda öne çıkan başlıklar şöyle;

  • Dijital video, markalaşma açısından en önemli formatlardan biri olarak kabul ediliyor. Marka farkındalığı, satın alma niyeti, kolay ulaşılabilirlik gibi ölçütler markaların önem verdiği kriterler arasında yer alıyor. Markalar, entegre ekran planlamaları ile TV kampanyaların erişimini artırmayı ve bu sayede de farklı kanallardaki hedef kitlelere ulaşmayı hedefliyor. Araştırma aynı zamanda farklı kanal ve ekranlarla uyumlu ve mecraya özel video içeriği üretiminin önemine dikkat çekiyor.
  •  Tüketicilerin medya tüketim alışkanlıkları değiştikçe, reklamverenler hedef kitlelerine doğru zamanda doğru yerde erişebilmek için çalışıyorlar ve mobil video yatırımlarını da artırıyorlar. Böylece mobil video yatırımları masaüstü video yatırımlarına yaklaşıyor. Instream (video içindeki) reklamlar ve pre-roll’ler (video başlamadan gösterilen) reklamlar dijital video reklamcılığında yaygın olarak kullanılıyor. Almanya, Hollanda ve İngiltere gibi dijital reklam pazarının geliştiği ülkelerde ise out-stream video formatları da öne çıkıyor.
  •  Dijital videoda talep arzı aşıyor. Çoğu yayıncının yatırımlarına rağmen dijital video reklam envanterinin küçük ama değerli bir bölümünü oluşturuyor. Yayıncılar, dijital reklamların büyük bir bölümünü oluşturan ve belirli bir süre geçmeden atlanamayan reklamların değerlendirilmesi gereken konuların başında geldiğini, reklam engelleme programları (ad block) bağlamında dikkate alınması gerektiğini belirtiyor.
Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...