artwork

Reklamverenler Derneği Genel Kurulu yapıldı

12 yıl önce

0

Reklamverenler Derneği’nin 12. Olağan Genel Kurul Toplantısı 7 Mart Çarşamba günü gerçekleşti.

Açılış konuşmasında, 2012 yılının derneğin kuruluşunun 20. yılı olduğunu belirten RVD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pura, dernek bünyesinde bir dizi yeniden yapılanma hazırlıklarının yapılmış olduğunu ve yeni dönemde bu çalışmaların hayata geçirileceğini vurguladı. Türkiye reklam yatırımlarının, verilen hedefler doğrultusunda gelişmekte olduğunu belirten Pura, 6 Mart’ta Reklamcılar Derneği tarafından açıklanan 2011 reklam yatırımları rakamlarından da görüldüğü gibi, %20 oranında gelişmeyle 4,3 milyar TL hedefinin gerçekleşmiş olduğuna dikkat çekti.

Sektörün gelişmesi adına dernek bünyesinde var olan güçlü alt yapı potansiyelini değerlendirmek amacıyla, Yönetim Kurulu’na yakın sorumluluklar üstlenecek Yürütme Kurulları oluşturulacağını belirten Pura ayrıca sektörün sağlıklı büyümesinin sağlanması adına, ilgili Bakanlıklar, kamu kuruluşları ve sektörel derneklerin katılımıyla, Reklam ve Tanıtım Konseyi kurulması önerisini T.C.Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na sunduklarını söyledi.

12. Olağan Genel Kurul’da seçilen ve Mart 2014 tarihine kadar görev yapacak  Reklamverenler Derneği Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ve Disiplin Kurulu üyelerinin listesi şöyle:

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri

Ahmet Pura (Colgate Palmolive)O.Hakan Turalı (B/S/H), Zeynep Yalım Uzun (Unilever), Ayşen Akalın (Eczacıbaşı Holding), Asaf Ardak (Oyak), Lale Saral Develioğlu (Turkcell), Caner Tunaman (Reckitt Benckiser), Mehmet Ali Akarca (Koç Medya), Gizem Keçeci (Vodafone), Tuğba Altunterim (P&G), Alkan Eraltan (Yıldız Holding), Murat Göllü (Akbank), Suat Sözen (İş Bankası), İpek Zeren Süel (Coca Cola), İsmail Bayazıt (Türk Telekom)

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri

Yeşim Koçyiğit (Pınar), Sema Buluç (GSK), Bahadır Demir (Mey), Şule Şamlı (Eti), Hasan Alp Alemdar (Henkel), Burç Üstün (Evyap), Gülen Bengi (Kimberly Clark), Deniz Aktürk Erdem (Pepsico)

Denetleme Kurulu Asil Üyeler

Murat Ermert (Yapı Kredi Bankası), Elif Güvenen (Garanti Bankası), Bahar Soysal Özpınar (Arçelik)

Denetleme Kurulu Yedek Üyeler

Özgür Kölükfakı (Algida), Özleyiş Pamir (Türk Telekom), Nihan Güney (Anadolu Hayat)

Disiplin Kurulu Asil Üyeler

Yapıncak Erkan (HSBC), Bülent Gürcan (Teknosa), Bahar Kaçar (Colgate Palmolive)

Disiplin Kurulu Yedek Üyeler                                           

Zeynep Arda Çolak (Ülker), Hande Mistili Çelik (Oyak Çimento), Şeyma Özhan (Danone)

12. Olağan Genel Kurul sonrasında gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda yeni görev dağılımı ise aşağıdaki şekilde yapıldı:

Ahmet Pura (Başkan), Hakan Turalı (Başkan Yardımcısı), Zeynep Yalım Uzun (Başkan Yardımcısı), Ayşen Akalın (Genel Sekreter), Asaf Ardak (Sayman)